Varstvo otrok na domu se izplača ali ne? mnenje

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
peterv6i
Nov član
Nov član
Prispevkov: 20
Pridružen: 21 Dec 2004, 13:24

Varstvo otrok na domu se izplača ali ne? mnenje

Odgovor Napisal/-a peterv6i » 29 Dec 2009, 14:41

Torej imam vprašanje okoli varstva otrok na domu in sicer...
Oseba A je zaposlena za določen čas kot vzgojiteljica v vrtcu vendar premišljuje o temu, da bi imela privat varstvo otrok.
Rad bi ji objasnil, da se takšen podvig ne izplača zato zaprošam še vas za pomoč okoli informativnega izračuna (koliko ti na koncu ostane)..

Torej... recimo da oseba A sedaj dobi 700 EUR neto plače.. ima plačano bolniško, delovno dobo, regres, dopust, dela od 7.00 do 13-15:00 in gre domov (pozabi na vrtec)

Oseba A bi sedaj rada odprla dejavnost s.p s katero bi se prežibvljala..
Recimo da je prostor velik 40m2 kjer bi pazila otroke..
Najemnina je 300 EUR, elektrika okoli 50-60 EUR, hrana za otroke???, ostale stvari???,
koliko je še drugih stroškov (po vašem mnenju)?

In še prihodek.. recimo da bi imela (naj bo 7 otrok) in za vsakega bi dobila (recimo 400 EUR). = 2800 EUR prihodkov na mesec.. (račun ne na črno)..

Rad bi samo vaše mnenje ker bi rad osebi A dokazal, da se to definitivno ne splača.. poleg tega tam nisi do 16:00 ure (lahko si dlje) in tudi prej moraš pridet delati.. poleg tega moraš še pripravit hrano in vse potrebno za naslednji dan..

hava za vsakršen vaš nasvet

mansu1
Super računovodja
Super računovodja
Prispevkov: 1570
Pridružen: 24 Dec 2007, 11:26
Kraj: Ptuj

Re: Varstvo otrok na domu se izplača ali ne? mnenje

Odgovor Napisal/-a mansu1 » 29 Dec 2009, 15:04

Pa za otroke je treba pripravit zajtrk, malico in kosilo, pa še popoldansko malico... Imeti je treba po kriterijih urejen prostor. Če bo ena sam, bo po moje težko zmogla vse to. Zdaj se v vrtcu ukvarja samo z otroki, hrano ji pripravijo drugi. 7 otrok je veliko, otroci so različni, eni so zahtevni, drugi potrebujejo več pozornosti kot drugi, tretji so jokavi, četrti spet težavni.... Otroke je potrebno tudi peljati na zrak, na sprehod... Se mi zdi, da bo že za samo pripravo hrane potrebovala veliko časa. Se mi zdi, da bi s toliko otroki čisto sama težko to zmogla.
To je samo ena stran....
Finančna je pa druga... Ali je veliko staršev pripravljenih odšteti 400 eurov na mesec?? Res je, da je prostora v vrtcih premalo in so starši prisiljeni poiskati zasebno vastvo, ampak to je začasno. Vsak bo prej ali slej otroka poskušal spraviti vrtec, kjer bo morda plačal 50 ali 100 eurov manj.

In še nenazadnje..straši smo zelo komplicirani, kar se tiče svojih otrok... Že , ko je otrok v vrtcu so občutljivi na to ali ono...Kadar pa imajo otroka v zasebnem varstvu, se še njihovi kriteriji povečajo.

Vi ji lahko samo svetujete, ji predložite slabosti, pa prednosti...Odločila se bo tako ali tako sama.
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)

MG
Super računovodja
Super računovodja
Prispevkov: 2241
Pridružen: 12 Jul 2005, 12:45
Kraj: Koper

Re: Varstvo otrok na domu se izplača ali ne? mnenje

Odgovor Napisal/-a MG » 30 Dec 2009, 08:26

Zmotilo me je samo to, da bo plačevala najemnino za prostor.

To ni več varstvo otrok na domu ampak je že dejavnost vrtca ( je velika razlika )

Za varstvo otrok na domu se smatra, da jih varujete v svoji dnevni sobi in ne v najetem prostoru. Okoliščine so torej iste kot če bi jih varovala babica amo,d a oseba, ki to dela dobi za to plačano.

Če pa želite imati vrtec pa morate zadostiti vsem kriterijem ( velikost notranjih in zunanjih površin, prehrana, prilagojene sanitarije.......... )

Odgovori