dnevnice za tujino

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
katjuska
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 34
Pridružen: 07 Mar 2007, 21:37

dnevnice za tujino

Odgovor Napisal/-a katjuska » 17 Mar 2013, 11:37

Pozdravljeni!

Imam še eno vprašanje okoli dnevnic. V vrednost polne dnevnice (21,39 €) so torej všteti stroški zajtrka, kosila in večerje. Ali je v ta znesek všteta tudi nočitev, ki jo mora samostojni podjetnik plačati, v primeru, da se isti dan ne vrne domov.

Hvala.

Lep pozdrav!

Nejka

slovan
Super računovodja
Super računovodja
Prispevkov: 7952
Pridružen: 11 Feb 2006, 17:10
Kraj: Ljubljana

Re: dnevnice za tujino

Odgovor Napisal/-a slovan » 17 Mar 2013, 13:21

Copy členov iz Uredbe o povračilih stroškov...., ki se nanašajo na službeno potovanje v tujino:
4. člen
(dnevnice)
( (2) Če traja službeno potovanje v tujini nad 14 do 24 ur, se v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja ne všteva dnevnica do višine zneska, ki je za posamezno državo oziroma območje določen v predpisu Vlade Republike Slovenije, ki ureja povračila stroškov za službena potovanja v tujino (v nadaljnjem besedilu: predpis Vlade); če traja službeno potovanje v tujini nad 8 do 14 ur se v davčno osnovo ne všteva dnevnica do višine 75 odstotkov zneska iz predpisa Vlade; če traja službeno potovanje v tujini nad 6 do 8 ur, se v davčno osnovo ne všteva dnevnica do višine 25 odstotkov zneska iz predpisa Vlade.

6. člen
(prenočevanje na službenem potovanju)
(1) Povračilo stroškov prenočevanja na službenem potovanju se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja do višine dejanskih stroškov za prenočevanje.
(2) Povračilo stroškov prenočevanja na službenem potovanju se ne všteva v davčno osnovo, če je dokumentirano s potnim nalogom in z računi.
(4) Če stroški prenočevanja na službenem potovanju v tujini, ki traja nad 8 do 14 ur, vključujejo tudi plačilo zajtrka, se znesek dnevnice iz 4. člena te uredbe, do katerega se ta ne všteva v davčno osnovo, zmanjša za 15 odstotkov; če stroški prenočevanja na službenem potovanju v tujini, ki traja nad 14 do 24 ur, vključujejo tudi plačilo zajtrka, se znesek dnevnice iz 4. člena te uredbe, do katerega se ta ne všteva v davčno osnovo, zmanjša za 10 odstotkov.


V 4. odstavku so navedeni odbitki/zmanjšanje dnevnice v primeru, če je vključen v stroške za prenočišča tudi zajtrk (zmanjšanje za 15%-ov dnevnice)......

lp

Odgovori