Portal Racunovodja.com uporablja piškotke, da lahko z analizo obiska izboljšujemo storitev, za namene oglaševanja ter raziskave rabe spleta.
Prosimo vas, da nam prijazno dovolite, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen.

Se strinjam.         Ne strinjam se.         Želim izvedeti več.

dnevnice za tujino

Moderator: Mirko Zbačnik

dnevnice za tujino

OdgovorNapisal/-a katjuska » 17 Mar 2013, 11:37

Pozdravljeni!

Imam še eno vprašanje okoli dnevnic. V vrednost polne dnevnice (21,39 €) so torej všteti stroški zajtrka, kosila in večerje. Ali je v ta znesek všteta tudi nočitev, ki jo mora samostojni podjetnik plačati, v primeru, da se isti dan ne vrne domov.

Hvala.

Lep pozdrav!

Nejka
katjuska
Začetnik
Začetnik
 
Prispevkov: 33
Pridružen: 07 Mar 2007, 21:37

Re: dnevnice za tujino

OdgovorNapisal/-a slovan » 17 Mar 2013, 13:21

Copy členov iz Uredbe o povračilih stroškov...., ki se nanašajo na službeno potovanje v tujino:
4. člen
(dnevnice)
( (2) Če traja službeno potovanje v tujini nad 14 do 24 ur, se v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja ne všteva dnevnica do višine zneska, ki je za posamezno državo oziroma območje določen v predpisu Vlade Republike Slovenije, ki ureja povračila stroškov za službena potovanja v tujino (v nadaljnjem besedilu: predpis Vlade); če traja službeno potovanje v tujini nad 8 do 14 ur se v davčno osnovo ne všteva dnevnica do višine 75 odstotkov zneska iz predpisa Vlade; če traja službeno potovanje v tujini nad 6 do 8 ur, se v davčno osnovo ne všteva dnevnica do višine 25 odstotkov zneska iz predpisa Vlade.

6. člen
(prenočevanje na službenem potovanju)
(1) Povračilo stroškov prenočevanja na službenem potovanju se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja do višine dejanskih stroškov za prenočevanje.
(2) Povračilo stroškov prenočevanja na službenem potovanju se ne všteva v davčno osnovo, če je dokumentirano s potnim nalogom in z računi.
(4) Če stroški prenočevanja na službenem potovanju v tujini, ki traja nad 8 do 14 ur, vključujejo tudi plačilo zajtrka, se znesek dnevnice iz 4. člena te uredbe, do katerega se ta ne všteva v davčno osnovo, zmanjša za 15 odstotkov; če stroški prenočevanja na službenem potovanju v tujini, ki traja nad 14 do 24 ur, vključujejo tudi plačilo zajtrka, se znesek dnevnice iz 4. člena te uredbe, do katerega se ta ne všteva v davčno osnovo, zmanjša za 10 odstotkov.


V 4. odstavku so navedeni odbitki/zmanjšanje dnevnice v primeru, če je vključen v stroške za prenočišča tudi zajtrk (zmanjšanje za 15%-ov dnevnice)......

lp
slovan
Super računovodja
Super računovodja
 
Prispevkov: 7171
Pridružen: 11 Feb 2006, 17:10
Kraj: Ljubljana


Vrni se na Zasebniki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostovNajbolj iskano na portalu: