Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela od 11. 5. 2020 dalje – epidemija COVID-19


Odgovori
metka35@gmail.com
Novinec
Novinec
Prispevkov: 1
Pridružen: 28 Maj 2020, 14:51

Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela od 11. 5. 2020 dalje – epidemija COVID-19

Odgovor Napisal/-a metka35@gmail.com » 28 Maj 2020, 15:19

Pozdravljeni,
morda kdo ve kako bo javni sektor (bolnice) obračunal povračilo stroška na delo in z dela od 11.5.2020 dalje?
Ali na podlagi mesečne imenske vozovnice ali na podlagi dnevne vozovnice?
Namreč odpirajo se nova vprašanja, na katera delodajalci še čakajo navodilo ministrstva.
Najpogosteje se vprašanja nanašajo na izpolnjevanje rubrike »Cena mesečne vozovnice v EUR« (medkrajevna relacija brez LPP), katere ponekod v starih izjavah ni bilo (bila je samo rubrika "dnevna vozovnica") in ali se skupaj z mesečno medkrajevno vozovnico povrne tudi strošek mesečne LPP vozovnice za tiste, ki se vozijo iz oddaljenih krajev in so primorani uporabljati tudi LPP (v LJubljani), da iz glavne avtobusne postaje Ljubljana pridejo do končnega cilja nekje v Ljubljani.
Veliko število ljudi še vedno ne ve, da obstaja Splošna imenska mesečna enotna vozovnica (od 1.1.2020), ki je občutno cenejša kot je bila mesečna vozovnica včasih. Seveda je mesečna vozovnica občutno cenejša tudi od seštevka dnevnih vozovnic, v kolikor delavec dela vse delovne dni v mesecu. Gospodarno iz vidika porabe javnih sredstev bi torej bilo, da se povrne strošek Splošne Imenske vozovnice, ki je najcenejša.
"V skladu z Uredbo o načinu izvajanja GJS javni linijski prevoz potnikov v notranjem cestnem prometu, o koncesiji te javne službe in o ureditvi sistema enotne vozovnice so od 1. januarja 2020 naprej na voljo splošne imenske enotne vozovnice. Splošne imenske vozovnice imajo vse značilnosti enotne vozovnice, kar pomeni, da so multimodalne (omogočen prevoz z avtobusi in vlaki) in multioperaterske. Potnik lahko na relaciji za katero velja njegova vozovnica potuje z vsemi vrstami prevoza in z vsemi prevozniki, ki izvajajo registrirane medkrajevne linije javnega potniškega prometa. Bistvena razlika med neimensko mesečno vozovnico, ki je bila uvedena 1. junija 2019 in imensko mesečno vozovnico (od 1.1.2020) je v tem, da je imenska vozovnica neprenosna in ima zato bistveno ugodnejšo ceno. Cena splošne mesečne vozovnice (imenska) je 26-kratnik splošne enkratne enosmerne vozovnice na najkrajši razdalji med dvema krajema."
Lp, Metka

Odgovori