Spoštovani,
21 let sem plačeval življensko zavarovanje preko s.p.. Letos - 2023 sem prejel nakazilo za doživetje na poslovni račun.
sem normirani s.p. in me zanima, če to nakazilo predstavlja prihodek ?
hvala in lep pozdrav
POTEK POGODBE ŽIVLJENSKEGA ZAVAROVANJA
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: POTEK POGODBE ŽIVLJENSKEGA ZAVAROVANJA
Premalo ste napisali. Glede na to, da ste premijo plačevali preko s.p.-ja, predpostavljam, da niste v celotnem obdobju plačevanja ugotavljali davčno osnovo na podlagi normiranih odhodkov. Pred tem ste verjetno imeli "dejanske odhodke/stroške".
lp
lp
Spoštovani,
Tako kot ste napisali. Normiranec sem od 1.1.2020 dalje.
Hvala in lep pozdrav
Tako kot ste napisali. Normiranec sem od 1.1.2020 dalje.
Hvala in lep pozdrav
Prosim za pomoč.
skupna doba plačevanja premije je 21 let. In sicer : 17 let in 3 mesece s.p. z ugotavljanjem davčne osnove na podlagi dejanskih stroškov in prihodkov. Do 31.12.2022 3 leta kot "normiranec" in še 1 mesec v letu 2023.
Nakazilo za celotno obdobje je bilo v letu 2023. Kako naj v letu 2023 upoštevam prihodke ?
hvala in lep pozdrav
skupna doba plačevanja premije je 21 let. In sicer : 17 let in 3 mesece s.p. z ugotavljanjem davčne osnove na podlagi dejanskih stroškov in prihodkov. Do 31.12.2022 3 leta kot "normiranec" in še 1 mesec v letu 2023.
Nakazilo za celotno obdobje je bilo v letu 2023. Kako naj v letu 2023 upoštevam prihodke ?
hvala in lep pozdrav
Pozdravljeni
v septembru se bom upokojil, zato me zanima kako bo s prihodki, glede na spremembe za normirance.
prosim za pomoč
Hvala in lep pozdrav
v septembru se bom upokojil, zato me zanima kako bo s prihodki, glede na spremembe za normirance.
prosim za pomoč
Hvala in lep pozdrav