Letne obdelave


Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Pety1
Novinec
Novinec
Prispevkov: 1
Pridružen: 14 Jun 2022, 09:51

Letne obdelave

Odgovor Napisal/-a Pety1 » 14 Jun 2022, 10:18

Pozdravljeni,

v letnih obdelavah imam pri postavki prozvajalne naprave in stroji negativen znesek, ki zajema skupno ravno AM iz otvoritve 2020 ter zaključno AM leta 2021. V postavki drugih OS so zavedeni zneski po nabavnih cenah in ko od tega zneska odštejem ta negativni znesek - popravek, se pravilno izračuna novi znesek OS. Ko gledam bruto bilanco je vse ok, tako da ne razumem zakaj mi ga v obdelave vrže kot negativni znesek in kako naj to uredim. Je mogoče, da pride do tega, ker je bilo prej napačno zavedeno pod postavko prozvajalne naprave in stroji, ki to niso bile? Sedaj je zavedeno pod drugimi postavkami OS. Lepo prosim za nasvet, kako naj to uredim, ker res nimam več ideje. Hvala.

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Prispevkov: 11719
Pridružen: 15 Jan 2003, 13:03
Kraj: Bloke
Kontakt:

Re: Letne obdelave

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik » 14 Jun 2022, 12:03

Ne vem, če je to enako kot pri vas, toda pri meni do teh napak prihaja, ko prevzamem osnovna sredstva (nova stranka) in vnsem (mogoče) napačen datum pričetka amortizacije, ... Moral bi poznati vaš program in delovanje...

V takih primerih zadevo v registru preverim ročno. Verjetno imate možnost ročnega vnosa popravka vrednosti v register in zadevo popravite. Če je potrebno tudi v glavi knjigi.

Program mi namreč preneha obračunavati amortizacijo glede na datum pričetka obračunavanja..
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika

Odgovori