Sem v dilemi, kako pravilno obračunati nadurno delo če to traja npr. več kot 4 ure? Je to 4*0,99 ali je to potem še ena polna malica 7,96 eur.
Je kje to uradno zapisano?
Hvala vsem za informacijo!
Obračun stroškov prehrane za nadurno delo
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Obračun stroškov prehrane za nadurno delo
Res nihče nebi vedel, kako je pravilno?
https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=URED4359
(1) Povračilo stroškov za prehrano med delom se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja, za vsak dan, ko je delojemalec na delu prisoten štiri ure ali več, do višine 7,96 eura.
(2) Če je delojemalec na delu prisoten deset ur ali več, se za ta dan, poleg povračila stroškov za prehrano med delom v skladu s prejšnjim odstavkom, v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja ne všteva povračilo stroškov za prehrano med delom, do višine 0,99 eura za vsako dopolnjeno uro prisotnosti na delu po osmih urah prisotnosti na delu.
(3) Pod pogoji in do višin iz prvega in drugega odstavka tega člena se prizna strošek prehrane med delom delojemalcu, ki dosega dohodek iz delovnega razmerja iz tujine..
Pa iz tega razberete, kako ravnati v primeru kot ga opisujem?
Meni ni čisto jasno, ravno zato sprašujem.
Meni ni čisto jasno, ravno zato sprašujem.
Za vsako naduro se obračuna 0,99 eura, tudi če je na delu preko svojega polnega delovnega časa več kot 4 dodatne ure.
Še bolj enostavno povedano, če dela 13 ur, dobi eno malico 7,96 eur in 5 x 0,99 eura za vsako dodatno uro.
Še bolj enostavno povedano, če dela 13 ur, dobi eno malico 7,96 eur in 5 x 0,99 eura za vsako dodatno uro.
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)