Izplačilo potnih stroškov.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zlati
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 98
Pridružen: 26 Maj 2005, 11:47

Izplačilo potnih stroškov.

Odgovor Napisal/-a zlati » 05 Okt 2006, 08:25

V društvu se je v okviru dejavnosti društva pripravil projekt, pri katerem so morali sodelovati strokovni sodelavci, ki niso člani našega društva. Za opravljeno storitev smo prejeli račun. Stroške kilometrine za ogled kraja projekta, pa so predložili v izplačilo direktno društvu. Ali jim mi lahko izplačamo potne stroške brez obdavčitve in glede na to, da niso naši člani. Ali bi ti stroški morali biti na računu za opravljeno storitev in na njih celo zaračunan DDV.
Res sem malce v dvomih kaj je prav, vendar jaz menim, da bi ti stroški morali biti vključeni v računu za opravljeno storitev, oz. glede na to, da so to posamezniki, bi morali imeti z njimi podjemne pogodbe, kaj pa potem, jim lahko izplačamo potne naloge, če pogodbeno delajo za društvo.
Zlati

fiser
Računovodja
Računovodja
Prispevkov: 315
Pridružen: 24 Maj 2006, 10:41
Kraj: Slovenj Gradec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a fiser » 05 Okt 2006, 08:55

Tako kot ste že sami ugotovili, potni stroški bi morali biti vključeni na računu. Društvo lahko povračila stroškov v skladu z Odredbo izplačuje samo članom vašega društva.
LP.

zlati
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 98
Pridružen: 26 Maj 2005, 11:47

Odgovor Napisal/-a zlati » 05 Okt 2006, 14:22

Meni so posredovali neko mnenje dursa, da se lahko potni stroški izplačajo fizičnim osebam, če so pozvani oz. prostovoljno sodelujejo v okviru humanitarnih, dobrodelnih, znanstveni in drugih nepridobitnih dejavnostim in da naj nebi bil pogoj članstvo v društvu. Jaz do tega pojasnila še nisem prišla, ga pa iščem in prosim, če je kdo mogoče to videl ali prebral,da mi sporoči kje.
ALi je res, da se lahko nagrada za opravljeno delo v društvu lahko izplača v višini 30.000,00 sit brez, da je obdavčena. Naj bi bilo navedeno v istem pojasnilu.
Zlati

slovan
Super računovodja
Super računovodja
Prispevkov: 7815
Pridružen: 11 Feb 2006, 17:10
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan » 05 Okt 2006, 15:33


zlati
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 98
Pridružen: 26 Maj 2005, 11:47

Odgovor Napisal/-a zlati » 06 Okt 2006, 08:27

Hvala za link. Na tej strani sem prebrala obvestilo če gre za člana, potem, pa sem našla tudi obvestilo obdavčitev nagrad prostovoljcem, kjer je navedeno:V skladu z drugo alineo 2. točke drugega odstavka 100. člena ZDoh-1 se dohodnina ne plačuje od prejemkov, namenjenih pokritju stroškov prevoza, od nočitev in dnevnic, dokumentiranih z računom, kadar je izplačilo opravljeno fizični osebi, ki prostovoljno oziroma na podlagi vabila ali poziva sodeluje v prostovoljnih ljubiteljskih, humanitarnih, dobrodelnih, vzgojno-izobraževalnih, zdravstvenih, kulturnih, športnih, raziskovalnih in sindikalnih dejavnostih, v dejavnostih zbornic, verskih skupnosti in političnih strank, pod pogojem, da so navedene dejavnosti nepridobitne dejavnosti.

Ali to potem pomeni, da mi lahko izplačamo nagrado prostovoljcu, ki ni naš član(imenovana je samo fizična oseba) oz. tudi potne stroške do uredbe brez da so obdavčeni, če opravljamo zgoraj naštete dejavnosti.
LP
Zlati

Odgovori