Dnevnice in kilometrina članom društva

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
avko
Nov član
Nov član
Prispevkov: 26
Pridružen: 14 Nov 2005, 09:14

Dnevnice in kilometrina članom društva

Odgovor Napisal/-a avko » 28 Jun 2007, 09:26

Zanima me ali lahko članom društva, ki bodo spremljali otroke na letovanju izplačamo dnevnice? Če ne, kako naj izvršimo plačilo za opravljeno delo?

Hvala in lep dan.

pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Prispevkov: 1310
Pridružen: 15 Feb 2005, 16:13

Odgovor Napisal/-a pamps » 28 Jun 2007, 10:33

Dnevnica ni honorar za opravljeno storitev. Je nadomestilo za prehrano na sl.potovanu. In vaši člani bodo verjetno jedli skupaj z otroci - kolikšen del dnevnice jim pripada, preverite v Uredbi.
Ker otroci ne bodo sami potovali v avtobusu, predvidevam, da bodo vaši člani potovali z njimi, torej jim kilometrina ne pripada. Pripada jim v primeru, ko bodo potovali z lastnimi vozili (na primer, če ni organiziranega prevoza).
Neobdavčeni potni stroški v društvih so mogoči le v primeru, ko osebe prostovoljno sodelujejo v nepridobitnih aktivnostih društva in jim društvo povrne stroške v višini Uredbe. Razumem, da neobdavčeni potni stroški odpadejo, kadar gre za pridobitno dejavnost društva in kadar se, poleg potnih stroškov, določenih z Uredbo, izplačajo še honorarji.
Morda bi bilo še najbolj prav, da s člani sklenete kakšno pogodbo, in jim izplačate dogovorjeni honorar skladno s tem dogovorom.

slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Prispevkov: 711
Pridružen: 06 Okt 2005, 11:55
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava » 28 Jun 2007, 12:30

Verjetno bi bilo res prav, vendar se zatakne pri stroških. Večina neprofitnih društev se v njih dobesedno utaplja, razni honorarji pa so še dodatno obdavčeni.
slava

Odgovori