pogodba o delu in humanitarna pomoč

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zvezda
Nov član
Nov član
Prispevkov: 10
Pridružen: 18 Apr 2005, 13:49

pogodba o delu in humanitarna pomoč

Odgovor Napisal/-a zvezda » 27 Sep 2007, 14:26

Pozdravljeni!

Podjemnik bi želel od svojega zneska po pogodbi o delu del sredstev nameniti humanitarni pomoči. Jaz menim, da bi moral ta znesek sam nakazati, on pa hoče, da se mu za to vrednost zmanjša njegova bruto vrednost po pogodbi. Kar pomeni, da je izplačilo po podjemni pogodbi v bruto vrednosti manjše (manjši neto, manjša dohodnina in ostali prispevki), poleg tega ima društvo na drugi strani strošek izplačila za humanitarno pomoč.
Ali ima kdo izkušnje s tem, kako je pravilno?
Lp

sirtaki
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 46
Pridružen: 30 Maj 2006, 20:46

Odgovor Napisal/-a sirtaki » 27 Sep 2007, 14:58

Tak je bil pred leti primer enega župana, ki se je hotel odpovedati 1 mesečni plači na leto v humanitarne namene, vendar to ni mogoče: noben prejemnik ''plače'', tudi podjemnik, se ne more odpovedati izplačilu v korist nekoga drugega. Vi mu morate izplačati njegov zaslužek, pri tem dati državi vse kar državi pripada, šele nato pa lahko podjemnik (ali vi v njegovem imenu, podobno kot pri kreditu) nakaže znesek v humanitarne namene.

Podjemnik se lahko delu izplačila odpove, ne more pa od vas zahtevati, da ta znesek nakažete v humanitarne namene brez da bi država dobila svoje. Ali boste kot društvo nakazali sredstva za humanitarne namene je vaša stvar (to lahko naredite če imate dobiček, ki ste ga zaslužili pri neki tržni dejavnosti, če ste delno financirani iz proračuna pa verjetno vaš financer ne bo za to).

Odgovori