pogodba o dopolnilnem delu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
franca1
Nov član
Nov član
Prispevkov: 27
Pridružen: 09 Avg 2010, 12:23

pogodba o dopolnilnem delu

Odgovor Napisal/-a franca1 » 10 Avg 2010, 09:38

Pri pregledu dokumentov sem ugotovila, da ima z našim društvom fizična oseba sklenjeno pogodbo o dopolnilnem delu. Kar nekaj člankov sem že prebrala v zvezi s tem vendar imam še kar nekaj nerazčiščenih vprašanj. Na strani DURS-a sem prebrala, da se mora ta dotična oseba prijavit na upravni enoti za opravljanje dopolnilnega dela in seveda tudi na DURS oddajati obrazce o višini prejetih dohodkov v zvezi z dopolnilnim delom. Zmotilo pa me je, da se v DURS-ovi razlagi zasledila, da morajo te osebe nam kot društvo izstavljati račun za opravljeno delo. Teh računov pri nas nisem zasledila. Zanima me kako naj postopam v tem primeru. Jasno mi je seveda, da moram za vsako izplačilo oddati obrazec REK-2. Zanima pa me ali je potrebno, da te REK obrazce zajamem tudi v podatke z ostalimi redno zaposlenimi za odmero za napoved dohodnine.

Hvala za odgovor!

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Prispevkov: 11620
Pridružen: 15 Jan 2003, 13:03
Kraj: Bloke
Kontakt:

Re: pogodba o dopolnilnem delu

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik » 20 Avg 2010, 14:03

Fizična oseba vam bi morala dati kopijo sklepa DURS-a kot dokazilo, da je registrirana za opravljanje dejavnsoti. Oziroma, d ugotovite status te osebe. Iz tega bo tudi razvidno kolikšen del predstavljajo normirani odhodki, stopnja davka je 25 %. Vi morate nato namesto te osebe plačatidavčni odtegljaj na dan plačila dohodka ter istočasno tudi poročati prek e-davkov.

Preverite, če je ta oseba za društvo že kaj oropavljala in ali je že prejela plačilo. Morebiti bo potrebna samoprijava. predlagam pa vam, da v tem primeru kar pokličete svojo referentko in se zmenite za naknadno oddajo obrazcev. Mogoče se da uredit tudi brez samoprijave. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika

Odgovori