Bilanca stanja - problem pri vnosu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
proars
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 69
Pridružen: 03 Mar 2008, 16:32
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Bilanca stanja - problem pri vnosu

Odgovor Napisal/-a proars » 18 Mar 2009, 21:15

Sem s.p.-jevec, nisem davčni zavezanec, enostavno knjigovodstvo, poslujem od marca 2008. Zdaj se ubijam z bilanco - hehe. Vsi so mi rekli, da za moj obseg poslovanja sploh ne bo problem naredit bilanco (prevajanje - čist osnovno računovodstvo), pa sem že takoj naletel na problem -hehe - nisem še obupal - hehe).
Moj izračun bilance stanja zgleda takole (zdaj bom malo po kmečko napisal, pa upam, da bom razumljiv :D ):
1. Nimam dolgoročnih sredstev.
2. Moja kratkoročna sredstva znašajo 1.719,00 EUR (1.683,18 EUR kratkoročne poslovne terjatve + 35,82 EUR denarna sredstva). Moja CELOTNA SREDSTVA tako znašajo 1.719,00 EUR (če seveda jaz prav razumem :D ).
3. Moje kratkoročne poslovne obveznosti znašajo 1.619,67 EUR
4. Podjetnikov kapital znaša 99,33 EUR. Tako znašajo moje obveznosti do virov sredstev 1.719,00 EUR.
Ko želim na AJPES-u oddat to svojo bilanco stanja mi pri podjetnikovem kapitalu javlja napako, češ da izračun ni pravilen. Po mojih izračunih bi morala bilanca "štimat" in tudi vse ostale postavke so potrjene. Upam, da mi bo lahko kdo pomagal naprej oz. mi povedal ali je problem v izračunu ali v samem vnosu in kaj lahko naredim?
Upam, da izkušenim računovodjem zdajle ne izvabljam salve smeha na obraz. Čeprav malo sprostitve v času bilanc ne škodi. :D
Lep večer.

TOLEDO
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 92
Pridružen: 07 Jun 2008, 23:22
Kraj: MARIBOR

Bilanca stanja-Ajpes

Odgovor Napisal/-a TOLEDO » 18 Mar 2009, 21:48

Če jaz vnesem v Excel Ajpesove bilance vaše podatke zadeva štima...Ste preverili, če imate vse seštevke vpisane? V napaki vam kontrola namreč javi koliko bi moral biti seštevek v določenem polju...V katerem AOP vam javlja napako?

slovan
Super računovodja
Super računovodja
Prispevkov: 7845
Pridružen: 11 Feb 2006, 17:10
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan » 18 Mar 2009, 21:57

Tukaj so računske in logične kontrole za leto 2008:
http://www.ajpes.si/Aplikacije/Letna_porocila/2008

Preverite, če se vam ujemajo zaporedne številke, in če se, potem imate morda napako v vnosu ali pa v seštevkih.

lp

proars
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 69
Pridružen: 03 Mar 2008, 16:32
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: Bilanca stanja-Ajpes

Odgovor Napisal/-a proars » 18 Mar 2009, 22:06

TOLEDO napisal/-a:Če jaz vnesem v Excel Ajpesove bilance vaše podatke zadeva štima...Ste preverili, če imate vse seštevke vpisane? V napaki vam kontrola namreč javi koliko bi moral biti seštevek v določenem polju...V katerem AOP vam javlja napako?
Napako mi javlja v AOP 027. Ah, za danes mam dosti. Bom jutri naprej reševal. Hvala za potrditev, da sem prav izračunal in da je vam z mojimi podatki uspelo. Ste me pomirili. Po mojem je kaj tehnične narave.
Lahko noč!

proars
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 69
Pridružen: 03 Mar 2008, 16:32
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a proars » 18 Mar 2009, 22:08

slovan napisal/-a:Tukaj so računske in logične kontrole za leto 2008:
http://www.ajpes.si/Aplikacije/Letna_porocila/2008

Preverite, če se vam ujemajo zaporedne številke, in če se, potem imate morda napako v vnosu ali pa v seštevkih.

lp
Slovan, super hvala za tole povezavo. Upam, da mi bo ratalo stvar jutri uredit, da bo delala.
Lahko noč!

Odgovori