Normirani SP in spletna prodaja lastnih izdelkov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Matevzg
Novinec
Novinec
Prispevkov: 2
Pridružen: 11 Okt 2018, 23:08

Normirani SP in spletna prodaja lastnih izdelkov

Odgovor Napisal/-a Matevzg » 11 Okt 2018, 23:30

Normirani SP odpira spletno trgovino. Na njej bo prodajal 2-4 različne lastne, doma izdelane in zapakirane izdelke. Mesečna ocena prodaje je 50 izdelkov. Do sedaj je opravljal samo storitve in vodil samo evidenco izdanih računov. Ali bo sedaj potrebno voditi kakšno dodatno evidenco, npr. zalogo? Ali je potrebno voditi tudi kupljen material za izdelavo izdelkov (karton, blago, škatlice, ...)? Ali je slučajno še vedno dovolj samo evidenca izdanih računov glede na to, da se izdelkov ne kupuje, ampak izdeluje in stroškov se ne vodi, ker se upošteva normirane stroške?

Že vnaprej hvala za vsakršen odgovor.

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Prispevkov: 11619
Pridružen: 15 Jan 2003, 13:03
Kraj: Bloke
Kontakt:

Re: Normirani SP in spletna prodaja lastnih izdelkov

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik » 12 Okt 2018, 08:39

Mogoče je vseeno dobro voditi nek spisek, seznam teh strokov, vsaj za oceno, ali se vam biti normirec splača ali ne. Res je, da je obdavčitev normircev ugodvna, a se ne upošteva olajšav in obdavčitev je dokončna. Vsaj za oceno, biti ali ne biti normirec. izdane račune že vodite.

Obvezne evidence, četudi ste normirec so vodenje izdanih računov ter register osnovnih sredstev. Predvidevam, da niste zavezanec za DDV, drugače morate voditi evidence, ki so potrebne za obračn DDV.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika

Odgovori