Pozdravljeni,
zaposlena sem kot učiteljica v osnovni šoli in sem trenutno na daljši bolniški odsotnosti zaradi poškodbe. Zanima me, ali je pravilno obračunano nadomestilo med bolniško.
Ne vem, kako dobi računovodkinja takšne zneske že pri bruto plači. Zdi se mi nekoliko nenavadno, predvsem, ker sem opazila razlike v izplačilih za februar in marec.
Ali bi mi lahko kdo obrazložil, če je takšen način obračuna pravilen, ali se računovodkinja morda moti?
Hvala za pomoč!
Obračun daljše bolniške odsotnosti
Moderator: Mirko Zbačnik
Obračun daljše bolniške odsotnosti
Nazadnje spremenil mahja, dne 15 Apr 2025, 13:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: Obračun daljše bolniške odsotnosti
Čisto normalno imate obračunano bolniško. Prvi dnevi v breme delodajalca so obračunani drugače kot potem bol. do 90 dni v breme ZZZS. Ta v breme ZZZS je obračunana v odstotkih od plač iz povprečja 2024 (2.207,31 - urna osnova 12,685). Lahko me pokličete na 031-716-652.
Nisem vedela, da se upošteva povprečje plač iz preteklega leta. Kako ste pa dobili znesek 2207,31? Ko računam sama povprečje osnovne plače iz preteklega leta, dobim drugačen znesek. Hvala za pomoč in obrazložitev.nimfa napisal/-a: ↑15 Apr 2025, 12:27Čisto normalno imate obračunano bolniško. Prvi dnevi v breme delodajalca so obračunani drugače kot potem bol. do 90 dni v breme ZZZS. Ta v breme ZZZS je obračunana v odstotkih od plač iz povprečja 2024 (2.207,31 - urna osnova 12,685). Lahko me pokličete na 031-716-652.
Lanska dohodninska odločba vam je lahko v pomoč.
Preračunala sem povprečje svojih plač za preteklo leto in dobila končno povprečje 2458,5€. Če preračunam ta znesek, bi na mesec morala prejemati 1118,61€ (70%) neto in ne cca.1050€, kot ga dobim sedaj. Res mi ni čisto jasno.
Potem pa vprašajte na obračunu plač. Kot sem napisala, me lahko tudi pokličete.