XML datoteka in vsebina te datoteke


Moderator: Mirko Zbačnik

JuMi
Nov član
Nov član
Prispevkov: 12
Pridružen: 01 Avg 2006, 13:32
Kraj: Trbovlje

Odgovor Napisal/-a JuMi » 01 Jul 2008, 23:12

Meni je prav tako javil 'na strežniku je prišlo do napake' in sicer po tem, ko sem odpravila ,vsaj videti je bilo tako, vse napake. Tako mi je javil pri REK1 in REK1a, pri REK2 pa mi je javil, da oddajam za drugega uporabnika, kar je sicer res, ker so bili podatki zmišljeni; prav tako kot za 1a. Za REK1 pa so bili pravi podatki, le da so bili še od prejšnje plače

Dusan
Novinec
Novinec
Prispevkov: 4
Pridružen: 25 Avg 2003, 10:10
Kraj: Slovenia

EDAVKI napaka na strežniku

Odgovor Napisal/-a Dusan » 02 Jul 2008, 10:10

Tudi mene pri uvozu kateregakoli irek zaustavi:

'na strežniku je prišlo do tehnične napake'.

Ali je komu že uspelo uvoziti kakršenkoli irek?
So komu že kaj odgovorili na to temo?

2.
Če pri REK2 vključim ključe:
<F221O>
<podo:A081SF>
<podo:A082SF>

Pride do napak:
Izvorni tehnični opis napake v angleškem jeziku: XML Schema document validation failed

The element 'REK_2' in namespace 'http://edavki.durs.si/Documents/Schemas/REK_2_2.xsd' has invalid child element 'F221O' in namespace 'http://edavki.durs.si/Documents/Schemas/REK_2_2.xsd'. List of possible elements expected: 'F222O, F222S, F222SZ, F222SF, F222R, F222Z, CustodianNotes, SubmitDate' in namespace 'http://edavki.durs.si/Documents/Schemas/REK_2_2.xsd'.

Izvorni tehnični opis napake v angleškem jeziku: XML Schema document validation failed

The element 'AnalyticalDataItem' in namespace 'http://edavki.durs.si/Documents/Schemas ... mmon-1.xsd' has invalid child element 'A081S1' in namespace 'http://edavki.durs.si/Documents/Schemas ... mmon-1.xsd'. List of possible elements expected: 'A081O,

Čeprav so omenjeni ključi v shemi, ki so jo objavili!
Pri <podo:A081SF>, <podo:A082SF> javi napako za ključ v naslednji vrstici (A081S1), čeprav ga v resnici moti <podo:A081SF>)


Lep pozdrav
Dušan

mivsek
Nov član
Nov član
Prispevkov: 12
Pridružen: 14 Apr 2008, 17:24
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mivsek » 02 Jul 2008, 10:34

Je vrstni red elementov pravilen? V .xsd shemi je namreč definirana sekvenca elementov, torej se je treba vrstnega reda strogo držati, sicer pride do napake. Napaka sicer poroča o elementu, ki pa je definiran v shemi, zato nam ni več jasno kaj je narobe. Validator pa na žalost ne pove, da je napaka v vrstnem redu.

Torej še enkrat, vrstni red je pomemben!

drago1955
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 82
Pridružen: 10 Apr 2008, 09:22

Odgovor Napisal/-a drago1955 » 02 Jul 2008, 11:22

Mi je sin naredil, da sprejme uvoz datoteke.

Zdaj dela!

Preverite še vi pa potem sporočite.

Link: http://www.racunovodje.eu/test.xml

Upam, da sem vam bil v pomoč.

Lp

mivsek
Nov član
Nov član
Prispevkov: 12
Pridružen: 14 Apr 2008, 17:24
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mivsek » 02 Jul 2008, 12:02

drago1955 napisal/-a:Mi je sin naredil, da sprejme uvoz datoteke.

Zdaj dela!

Preverite še vi pa potem sporočite.

Link: http://www.racunovodje.eu/test.xml

Upam, da sem vam bil v pomoč.

Lp
Drago, vsaka čast vašemu sinu! Sedaj tudi meni dela. Ves štos je kot kaže bil v manjkajočemu delu na začetku zbirnega REK:

Koda: Izberi vse

...
<REK_1>
	<DocumentTypeID>O</DocumentTypeID>
	<DocumentTypeName>Original</DocumentTypeName>
	<F008_ResponsiblePerson>Janko Mivsek</F008_ResponsiblePerson>
	<F009_PhoneNumber>01/514 22 55</F009_PhoneNumber>
...
Nazadnje spremenil mivsek, dne 02 Jul 2008, 12:15, skupaj popravljeno 1 krat.

Dusan
Novinec
Novinec
Prispevkov: 4
Pridružen: 25 Avg 2003, 10:10
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Dusan » 02 Jul 2008, 12:12

Ja ključ za odpravo napake je v:

<DocumentTypeID>O</DocumentTypeID>
<DocumentTypeName>Original</DocumentTypeName>

in zaporedje (sekvenca) mora striktno slediti definiciji

Hvala.
Lep pozdrav
Dušan

mivsek
Nov član
Nov član
Prispevkov: 12
Pridružen: 14 Apr 2008, 17:24
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mivsek » 02 Jul 2008, 12:43

Tole je sedaj popravljena XML datoteka, ki jo eDavki sprejmejo. Popravil sem jo po datoteki Dragovega sina. Je tudi preglednejša, z zamiki vrstic ipd.

Tale REK je za plačo 1.000 EUR neto, brez dodatkov, za enega zaposlenega:

ftp://ftp.eranova.si/aida/AIDAFin-REK1-06-2008.xml

Datoteka vsebuje tako REK1, ODIP (davek na izpl.plače) kot iREK.

Naj se tudi jaz zahvalim vsem za pomoč, predvem pa Jureku, Dragu ter njegovemu sinu.

Lep pozdrav
Janko

drago1955
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 82
Pridružen: 10 Apr 2008, 09:22

Odgovor Napisal/-a drago1955 » 02 Jul 2008, 12:44

v bistvu smo se malo namatrali s to strukturo datoteke vendar smo imeli rešitev pred sabo.

ko greš v e-davke vpišeš vse podatke za rek in vpišeš tudi analitiko zaposlenih in potem namesto da daš natisni ali pošlješ na durs, imaš možnost tudi izvoza. Izvoz pa naredi tisti xml, ki ga potrebuješ in to potem prilagodiš v svoj program :)

drago1955
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 82
Pridružen: 10 Apr 2008, 09:22

Odgovor Napisal/-a drago1955 » 02 Jul 2008, 12:54

aja pa še to:
vsi ki bi radi pripravili še datoteko xml za avtorske,najemne,podjemne, regres itd, naj izberejo v e-davkih rek namenjen temu, pa si izmisli številke in da izvozi - tako bo nastal primer xml datoteke za določeno pogodbo.

LP :mrgreen:

jurek
Računovodja
Računovodja
Prispevkov: 492
Pridružen: 11 Avg 2005, 08:43

Odgovor Napisal/-a jurek » 02 Jul 2008, 15:04

drago1955 napisal/-a:aja pa še to:
vsi ki bi radi pripravili še datoteko xml za avtorske,najemne,podjemne, regres itd, naj izberejo v e-davkih rek namenjen temu, pa si izmisli številke in da izvozi - tako bo nastal primer xml datoteke za določeno pogodbo.
Načeloma bi res lahko tako naredil, vendar v tem pirmeru ni nujno, da bodo v XML datoteki
vsa polja. Če je kakšno polje na obrazcu prazno, se lahko zgodi, da ga v XML datoteki ne bo.
Zato je dobro tudi malo podrobneje poznati XSD datoteko, ter ugotoviti,
kaj posamezna polja pomenijo.

drago1955
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 82
Pridružen: 10 Apr 2008, 09:22

Odgovor Napisal/-a drago1955 » 02 Jul 2008, 15:31

zato pa izpolniš vsa možna polja a ne :)

mivsek
Nov član
Nov član
Prispevkov: 12
Pridružen: 14 Apr 2008, 17:24
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mivsek » 03 Jul 2008, 12:01

Nisem še na konju. XML lahko vnesem, vendar mi po Oddaj vlogo javi:

Koda: Izberi vse

Kritične vsebinske napake

• Znesek polja '503 Obračunani' (2,14) presega dopustno mejo odstopanja od vrednosti (0,00), ki je izračunana po formuli (F106*F503S/100).

• Znesek polja '603 Obračunani' (0,92) presega dopustno mejo odstopanja od vrednosti (0,00), ki je izračunana po formuli (F306*F603S/100).

• Znesek polja '501 Obračunani' (97,02) presega dopustno mejo odstopanja od vrednosti (0,00), ki je izračunana po formuli (F106*F501S/100).

• Znesek polja '502 Obračunani' (236,46) presega dopustno mejo odstopanja od vrednosti (0,00), ki je izračunana po formuli ((F106+F115)*F502S/100).

• Znesek polja '504 Obračunani' (1,53) presega dopustno mejo odstopanja od vrednosti (0,00), ki je izračunana po formuli (F106*F504S/100).

• Znesek polja '601 Obračunani' (100,08) presega dopustno mejo odstopanja od vrednosti (0,00), ki je izračunana po formuli (F306*F601S/100).

• Znesek polja '602 Obračunani' (135,01) presega dopustno mejo odstopanja od vrednosti (0,00), ki je izračunana po formuli ((F306+F308)*F602S/100).

• Znesek polja '604 Obračunani' (1,53) presega dopustno mejo odstopanja od vrednosti (0,00), ki je izračunana po formuli (F306*F604S/100).

• Znesek polja '605 Obračunani' (8,09) presega dopustno mejo odstopanja od vrednosti (0,00), ki je izračunana po formuli (F306*F605S/100).

• Znesek polja '015' (1.000,00) presega dopustno mejo odstopanja od vrednosti (662,85), ki je izračunana po formuli (F101-F104-F107-F108-F109-F110-F406Z-F501O-F502O-F503O-F504O-F501Z-F502Z-F503Z-F504Z)
.

Če prej pritisnem gumb Izračun in zoper Oddaj vlogo, pa gre, vendar mi postavi vse prispevke pod Obračunano na 0, medtem ko tiste Za plačilo pusti pri miru. Stolpec Obračunano pa je ključen, kaj ne?

V čem je sedaj problem? Iz zgornje napake sledi, da preverja izračun prispevkov iz F106 Nadomestila po predpisih pokojninskega in invalidskega zavarovanja ter F306 Osnova za prispevke - zaposleni po programu zagotavljanja sredstev družbam za sofinanciranje plač, ampak to je ponavadi 0?

Pogledal sem še Dragovo XML datoteko in ima prispevke pod Obračunano tudi 0. To je po moje narobe.

Odgovori