Porodniški dopust


Moderator: Mirko Zbačnik

Tinkabinka1
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 64
Pridružen: 19 Feb 2010, 12:17

Porodniški dopust

Odgovor Napisal/-a Tinkabinka1 » 17 Nov 2010, 07:13

Zanima me, ali je v obračunu plač potrebno beležiti porodniški dopust ali se pač delavko enostavno izloči iz obračuna za čas porodniškega dopusta?

Hvala za nasvet!

JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Prispevkov: 138
Pridružen: 13 Jun 2006, 08:04

Re: Porodniški dopust

Odgovor Napisal/-a JulijaL » 17 Nov 2010, 07:41

Jaz imam v programu vrsto izplačila "porodniški dopust" in našim porodnicam dajem to. Tudi plačilno listo jim pošljem, čeprav ni nakazila.

bojča
Računovodja
Računovodja
Prispevkov: 492
Pridružen: 08 Apr 2008, 14:14
Kraj: Maribor

Re: Porodniški dopust

Odgovor Napisal/-a bojča » 17 Nov 2010, 09:42

Tudi jaz imam na plačnem sistemu nastavljeno, sa vpišem porodniški dopust in tudi mi to pošiljamo to porodnicam čeprav ni nakazila.

LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Prispevkov: 2251
Pridružen: 05 Mar 2004, 12:22
Kraj: Ljubljana

Re: Porodniški dopust

Odgovor Napisal/-a LOTICA » 17 Nov 2010, 10:16

Jaz osebno ne vidim pravega razloga, zakaj bi porodnici pošiljali plačino listo? :? Saj ve, da je na porodniški.
Da se vnese v program, pa je potrebno, zaradi M-4 obrazca.
Lp :)

Tinkabinka1
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 64
Pridružen: 19 Feb 2010, 12:17

Re: Porodniški dopust

Odgovor Napisal/-a Tinkabinka1 » 17 Nov 2010, 10:32

Tudi jaz ne vidim pravega razloga, zakaj bi delal pravi obračun, ker ga delavka tako ali tako dobi od CSD in sicer na podlagi povprečja preteklih 12 mesecev.

Na kakšen način pa prikazujete ure za M4 - jih vpisujete mesečno v obračun in potem znesek 0 ali kako durgače?

LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Prispevkov: 2251
Pridružen: 05 Mar 2004, 12:22
Kraj: Ljubljana

Re: Porodniški dopust

Odgovor Napisal/-a LOTICA » 17 Nov 2010, 10:50

Pri nas imamo možnost, da ko pripravim obrazec v programu, lahko še ročno dodajam ali popravljam, preden obrazec uvozim na zpiz.
Lp

Tinkabinka1
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 64
Pridružen: 19 Feb 2010, 12:17

Re: Porodniški dopust

Odgovor Napisal/-a Tinkabinka1 » 18 Nov 2010, 07:36

Kaj pa mesečno, bi bilo dobro ure vnašati tudi v obračun?

bojča
Računovodja
Računovodja
Prispevkov: 492
Pridružen: 08 Apr 2008, 14:14
Kraj: Maribor

Re: Porodniški dopust

Odgovor Napisal/-a bojča » 18 Nov 2010, 07:43

Jaz kar mesečno vpisujem ure za porodniško in se mi potem avtomatsko upoštevajo pri M4, podobno kot očetovski dopust.
Lp

dekle
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 78
Pridružen: 21 Nov 2006, 17:21

Re: Porodniški dopust

Odgovor Napisal/-a dekle » 30 Nov 2010, 16:51

Morate voditi evidenco ur, zaradi obrazca M4, razen če jih nameravate aprila ročno pobirati ven. :)

lp.
LP

Tinkabinka1
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 64
Pridružen: 19 Feb 2010, 12:17

Re: Porodniški dopust

Odgovor Napisal/-a Tinkabinka1 » 01 Dec 2010, 08:00

Jasno mi je, da je potrebno voditi evidenco ur. Zanima pa me, ali imate navado to v M4 vnašati potem ročno ali kako drugače?

bojča
Računovodja
Računovodja
Prispevkov: 492
Pridružen: 08 Apr 2008, 14:14
Kraj: Maribor

Re: Porodniški dopust

Odgovor Napisal/-a bojča » 01 Dec 2010, 08:04

Mi imamo program za plače, ki mi potem ko zaženem obdelavo za M4 sam vrže podatke o porodnških in tistih, ki uveljavljajo plačani očetovski dopust v poročilo M4.
Ni mi poptrebno nič ročno delati. Samo zaženem obdelavo, izpišem in seveda prekontroliram podatke ki jih dobim in potem jih oddam po elektronski pošti na ZPIZ.
Lp

Tinkabinka1
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 64
Pridružen: 19 Feb 2010, 12:17

Re: Porodniški dopust

Odgovor Napisal/-a Tinkabinka1 » 01 Dec 2010, 08:09

Pri meni recimo program črpa podatke iz obračuna. Torej, če delavke ne bo vnešene v obračun (razen če bi ji mesečno vnašali ure, brez zneskov), ur tudi v M4 ne bo potegnilo avtomatsko.

Lp

Odgovori