Novi ZDR ali stari ZDR


Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
yanna1
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 84
Pridružen: 14 Jun 2005, 09:30

Novi ZDR ali stari ZDR

Odgovor Napisal/-a yanna1 » 24 Okt 2013, 11:12

Pozdravljeni,

od odvetnice smo prejeli zanimivo tezo - da se v primeru, ko je bila pogodba o zaposlitvi sklenjena pred 12.4.2013 uporablja še naprej prejšnji ZDR (npr pri odpovedi), da novi ZDR-1 velja samo za Pogodbe o zaposlitvi, sklenjene po 12.04.2013.

Kaj takega prvič slišim in sem močno presenečena nad to izjavo. Prosim za vaše mnenje oz.če že kdo ima s tem izkušnje, potrditev.

Najlepša hvala in lep dan želim,
Jana

JulijaL
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Prispevkov: 142
Pridružen: 13 Jun 2006, 08:04

Re: Novi ZDR ali stari ZDR

Odgovor Napisal/-a JulijaL » 25 Okt 2013, 08:54

V svojem čudenju niste sami. Tudi mi smo na začetku poletja dobili tolmačenje od pravnice, da v primerih, ko gre za odpoved POZ, ki je bila sklenjena pred 12.04.2013, moramo gledati odpravnino in odpovedne roke še po starem ZDR. Potem pa smo dobili novo pravnico, ki tolmači, da ne glede na datum sklenitve pogodbe zdaj velja novi ZDR-1. Tako smo tudi ravnali in zaenkrat ni bilo kakih informacij, da delamo narobe.

Lp!

yanna1
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 84
Pridružen: 14 Jun 2005, 09:30

Re: Novi ZDR ali stari ZDR

Odgovor Napisal/-a yanna1 » 25 Okt 2013, 09:21

Hvala za hiter odgovor. Ja res, tole je pa že tragokomično.

Slo5
Računovodja
Računovodja
Prispevkov: 288
Pridružen: 10 Apr 2009, 09:53

Re: Novi ZDR ali stari ZDR

Odgovor Napisal/-a Slo5 » 25 Okt 2013, 10:12

Jaz sem pa dobila občutek, da si vsak tolmači tako kot mu gre bolj na roko.

yanna1
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 84
Pridružen: 14 Jun 2005, 09:30

Re: Novi ZDR ali stari ZDR

Odgovor Napisal/-a yanna1 » 25 Okt 2013, 10:51

Meni je nedoumljivo to, da so še sami odvetniki očitno zmedeni.

No, sem še enkrat temeljito pogledala prehodne člene ZDR-1 in dejansko za zaposlene za določen čas se uporabljajo določbe starega ZDR glede odpravnine in sicer do 12.04.2014:

230. člen
(uveljavitev in uporaba zakona)
(3) Določbe tretjega do sedmega odstavka 79. člena tega zakona se uporabljajo za pogodbe o zaposlitvi, ki so sklenjene za določen čas po uveljavitvi tega zakona.

1. Prenehanje pogodbe o zaposlitvi za določen čas
79. člen
(splošno)
(3) Delavec, ki mu preneha pogodba o zaposlitvi za določen čas po prvem odstavku tega člena, ima pravico do odpravnine. Pravice do odpravnine iz prejšnjega stavka nima delavec v primeru prenehanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas, če gre za nadomeščanje začasno odsotnega delavca, v primeru prenehanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas za opravljanje sezonskega dela, ki traja manj kot tri mesece v koledarskem letu, ter v primeru prenehanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas za opravljanje javnih del oziroma prenehanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ki je bila sklenjena zaradi vključitve v ukrepe aktivne politike zaposlovanja v skladu z zakonom.
(4) Osnova za odmero odpravnine je povprečna mesečna plača delavca za polni delovni čas iz zadnjih treh mesecev oziroma iz obdobja dela pred prenehanjem pogodbe o zaposlitvi za določen čas.
(5) V primeru prenehanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas, ki je sklenjena za eno leto ali manj, ima delavec pravico do odpravnine v višini 1/5 osnove iz prejšnjega odstavka. Če je pogodba o zaposlitvi za določen čas sklenjena za več kot eno leto, ima delavec ob prenehanju pogodbe o zaposlitvi pravico do odpravnine v višini iz prejšnjega stavka, povečane za sorazmerni del odpravnine iz prejšnjega stavka za vsak mesec dela.
(6) Če delavec po prenehanju pogodbe o zaposlitvi za določen čas pri istem delodajalcu nepretrgoma nadaljuje z delom na podlagi sklenjene druge pogodbe o zaposlitvi za določen čas, se odpravnina izplača za ves čas zaposlitve za določen čas ob prenehanju zadnje pogodbe o zaposlitvi za določen čas pri tem delodajalcu. V tem primeru ne velja omejitev iz petega odstavka 55. člena tega zakona.
(7) Delavec nima pravice do odpravnine po tretjem oziroma petem odstavku tega člena v primeru, ko delavec in delodajalec v času trajanja ali po poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas skleneta pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas oziroma če delavec nadaljuje z delom na podlagi pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas ali če delavec ne sklene pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas za ustrezno delo, ki mu ga je ponudil delodajalec po poteku pogodbe o zaposlitvi za določen čas.

Mistery solved :) Lep pozdrav

Odgovori