Nova zaposlitev med bolniško


Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Sparkles33
Novinec
Novinec
Prispevkov: 1
Pridružen: 24 Feb 2019, 00:58

Nova zaposlitev med bolniško

Odgovor Napisal/-a Sparkles33 » 24 Feb 2019, 01:15

Pozdravljeni,
znašla sem se v situaciji, ki me je presenetila in ne vem točno kaj lahko naredim.
Z 28.2.2019 se mi izteče zaposlitev za določen čas. Včeraj pa sem dobila odločbo s strani komisije za potrjen bolniški stalež do 26.8.2019 (celo nosečnost). To me je toliko bolj zmedlo, ker je ginekolog napisal priporočilo za bolniško za prvih 14. tednov nosečnosti, ne pa za celo nosečnost. Za tem sem se namreč že dogovarjala za drugo zaposlitev, seveda če bi bilo vse v redu z nosečnostjo.

Po 28.2. sem sedaj upravičena do 30 dni bolniškega nadomestila s strani ZZZS, za tem pa sem, če prav razumem, brez prihodkov in na bolniški do septembra. Poleg tega potem kot brezposelna tudi nisem upravičena do porodniške. Naj še omenim, da mi denarno nadomestilo na zavodu za zaposlovanje ne pripada, saj sem nabrala 8,5 mesecev delovne dobe, za denarno nadomestilo pa je potrebuješ 9 mesecev.

Zato me zanima, ali se sme skleniti novo zaposlitev v času trajanja bolniške?? Na primer da bi me s 1.3.2019 znanec zaposlil v svojem s.p. (kar slišim da sicer ni redko pred nastopom porodniške). Kako pa je potem z opravljanjem zdravniškega pregleda v času bolniške? Potem takem predvidevam, da znanec ne bi imel nobenih stroškov z mojo zaposlitvijo, saj mi bolniško nadomestilo po 30dneh bolniške že plačuje ZZZS? Drži? Je to legalno, se to sme? Se lahko na novo zaposliš medtem ko si na bolniški?

Če mi kdor koli zna odgovoriti, hvala!

Odgovori