Razlika za odpravo nesorazmerja

Moderator: Mirko Zbačnik

Evida
Računovodja
Računovodja
Prispevkov: 318
Pridružen: 23 Mar 2005, 10:31

Odgovor Napisal/-a Evida » 12 Maj 2009, 10:17

Še bolj bo zanimivo, če začnemo primerjati odpravo nesoraznerij pri računovodjih. Ker smo bili prevedeni kot knjigovodje in s 1.9.2008 razporejeni na računovodja VI. sedaj eni obračunavajo odpravo za 4 PR, drugi pa za 2. Ali morda že kdo ve kaj je pravilno? Po logiki nismo mi krivi, da ni bila mogoča prevedba v računovodja VI. že avgusta, pa tudi pri vseh ostalih prevedbah je odprava v večini za 2 PR le pri računovodjih naj bi bila za 4, da dobimo manj kot poslovni sekretarji!!! :roll: Program KPIS tudi računa odpravo za 4 PR :sjezen: Kje je tu logika???? :sjezen:
Evida

poppy--
Računovodja
Računovodja
Prispevkov: 317
Pridružen: 21 Mar 2005, 12:11
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a poppy-- » 15 Maj 2009, 14:27

Evida, povejte mi, kje je sploh logika, da te prevedejo na računovodja VI iz knjigovodje???
Vsi imamo pogodbo o zaposlitvi za računovodja, kar se mene tiče je to vse skupaj nezakonito in nisem prepričana, da če bi šli na sodišče, da ne bi dobili. :sjezen:
Meni se zdi, da MŠŠ ne dela po nikakršni logiki, ampak se kar nekaj zmišljujejo. Tako so nestrokovni, da se lahko skrijejo pred kolegi na Ministrstvu za javno upravo. :szardi:
Pomoje bi bilo najbolje, če bi revizorji ali proračunska inšpekcija najprej obiskala ministrstva, preverili navodila, ki so jih dala in povedali kako so delali zakonito ali ne. :sneodobren:
Kar bo pa bo.

primzy
Računovodja
Računovodja
Prispevkov: 367
Pridružen: 08 Avg 2006, 16:25
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a primzy » 06 Jun 2009, 20:44

...da se še nekoliko vključim v debato - s temi
nesorazmerji in odpravljanju le teh - so v javnem
sektorju še dodatno zakomplicirali plače, kar je bil
po mojem mnenju tudi glavni namen (izdelava
plač v gospodarstvu so prave počitnice napram
javnemu sektorju). Kakorkoli že, se poglabljam
v tabelo MŠŠ in delam primerjavo s programom
prihajam do malenkostnih razlik, ki so po kontroli
vir delovne dobe (ali je možno, da MŠŠ upošteva
le delovno dobo doseženo v javnem sektorju??),
povečan/zmanjšan obseg, pa še kakšen dodatek bi
se našel.

helena
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Prispevkov: 856
Pridružen: 13 Dec 2002, 08:17
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a helena » 08 Jun 2009, 08:25

Drage moje, to pa je kot smetana na tortico novega plačnega sistema:

VRAČILO PREVEČ IZPLAČANE PLAČE

Zakon o sistemu plač v javnem sektorju v 3.a členu določa, da mora v primeru preveč izplačane plače delodajalec, če se z javnim uslužbencem ne uspe dogovoriti, preveč izplačani znesek zahtevati s tožbo pred pristojnim sodiščem. Delodajalec brez sklenitve dogovora z delavcem preveč izplačanega zneska ne sme samovoljno odtegniti od plače.
Obveščamo vas, da je sodna praksa v zvezi z vračilom preveč izplačane plače (oziroma v zvezi z neupravičeno pridobitvijo) jasna: delodajalec bi glede na svoj položaj moral poznati predpise in vedeti, kolikšno plačo izplačati posameznemu javnemu uslužbencu, zato se ne more sklicevati na institut neupravičene pridobitve. Delodajalci, ki bi se odločili za vložitev tožbe, bi tako v skladu s sodno prakso tožbo izgubili. Zato vas seznanjamo, da dogovor o vračilu preveč izplačanega zneska plače sicer lahko sklenete (če želite, ni pa nujno), izterjati pa ga delodajalec od vas po sodni poti ne more.Branimir Štrukelj,
glavni tajnik SVIZ Slovenije

Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Prispevkov: 2483
Pridružen: 19 Maj 2005, 13:53
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 » 08 Jun 2009, 09:16

ja res smetana... zadnjič so po TV govorili o medicinskih sestrah, katerim so se pri prevedbi šli reorganizacijo in so preveene previsoko... dejali so, da morajo popraviti pogodbe, preveč plačanih zneskov pa jim ne bo treba vračati :) saj res da sestra nič ni kriva, če ji ponudijo tako pogodbo, samo čemu potem ta famozni 3.a člen???
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)

Evida
Računovodja
Računovodja
Prispevkov: 318
Pridružen: 23 Mar 2005, 10:31

Re: Razlika za odpravo nesorazmerja

Odgovor Napisal/-a Evida » 21 Maj 2012, 08:09

Ponovno odpiram temo - odprava nesorazmerij :sbolan: Iz obvestila SVIZ-a(14. maj 2012) sem razbrala, da bodo v izobraževanju nesorazmerja odpravljena RAZEN v plačni skupini J!!!!!!!!! SPET BODO RAČUNOVODJE in ostalo "tehnično" osebje ŽEJNE PELJALI ČEZ VODO!!!!
:evil:
Evida

Odgovori