Izplačila po blagajni

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Jasnnna
Novinec
Novinec
Prispevkov: 2
Pridružen: 11 Maj 2011, 09:16

Izplačila po blagajni

Odgovor Napisal/-a Jasnnna » 01 Jun 2011, 14:34

Pozdravljeni!

Sem v dilemi in ker v našem zavodu vsake kvatre spreminjajo pravila, sem že čisto izmozgana... Torej:

1. Osebe, ki so bile na letovanju z otroci, so imele organizirano prehrano na letovanju ( zajtrk, kosilo, večerja). Račun za letovanje seveda krije zavod. Osebe dobijo za par dni letovanja terenski dodatek, izplačan po blagajni na podlagi PN. Ali tem osebam za čas letovanja pripada regresirana prehrana v službi?

2. Oseba gre na izobraževanja in je ni 8 ur. Točno 8 ur - gre ob 7.00 in se vrne ob 15.00. Dobi dnevnico ali ne?

3. V času obiska iz tujine je direktorica povabila te osebe na kosilo, ki ga seveda časti zavod. Seveda je tudi ona jedla. Ali ji za ta dan prirada regresirana prehrana, vendar ji obrok obračunamo, kakor delavcem, ki jejo med 12 urnim dežurstvom.

Moja kmečka logika včasih narekuje čisto kontra, ampak vodja OFR pravi drugače. Zanima me vaše mnenje. Za odgovore se vam zahvaljujem!

MG
Super računovodja
Super računovodja
Prispevkov: 2241
Pridružen: 12 Jul 2005, 12:45
Kraj: Koper

Re: Izplačila po blagajni

Odgovor Napisal/-a MG » 01 Jun 2011, 15:04

1. Ne pripada. Pripada znižana dnevnica - mislim da 15 % cele dnevnice. Lahko pa pripadajo tudi nadure. Saj so spremljevalci na voljo otrokom več kot 8 ur na dan.

2. Da, dobi ta malo dnevnico ( 6-8 ur )

3. Obroka ji ne obračunate, regresirana prehrana ji ne pripada.

Jasnnna
Novinec
Novinec
Prispevkov: 2
Pridružen: 11 Maj 2011, 09:16

Re: Izplačila po blagajni

Odgovor Napisal/-a Jasnnna » 02 Jun 2011, 10:44

Hmm... Js sm pa imela v mislih tole:

1. Dala bi terenski dodatek, ker ni službeno potovanje, ne izobraževanje, ne sestanek... Ampak šola v naravi. Regresa za prehrano ne bi dala. ( Vodja OFR bi dala, ker se baje samo dnevnica in regres izključujeta). :?

2. Dnevnice ne bi dala. Oseba bi na izobraževanje morala iti vsaj 2 uri pred začetkom ali pa se vrniti 2 uri po preteku del. časa. Izobraževanje v sklopu od 7 do 15h je pač služba. :?

3. Bi ji dala regres in odštela blokec za prehrano. Konec koncev JE jedla.

Hvala za odgovor... Ampak še kr ne vem... Po moje se bom odločila tako, kot v tem postu.

Še kakšno mnenje mogoče? Hvala!

Evida
Računovodja
Računovodja
Prispevkov: 318
Pridružen: 23 Mar 2005, 10:31

Re: Izplačila po blagajni

Odgovor Napisal/-a Evida » 21 Nov 2011, 13:28

Pravilno razmišlja Jasnnna. Seveda je vse odvisno od kolektivne v katero sodite. Če ste vzgoja in izobraževanje potem se za ŠVN dobi terenski dodatek, saj je vsa prehrana zagotovljena, nekaj nadur in nekaj ur dežurstva (v navodilih MŠŠ).
2. Odsotnost od 7 do 15 ure je znotraj rednega delovnega časa in mi dajemo samo nadomestilo za prevoz, dnevnic pa ne. Dobijo redni regres za prehrano.
3. Kosilo je pa druga stvar. Malo je za ocenit, kako dolgo je bila direktorica s temi strankami. Če je bilo to pozno kosilo jaz ne bi komplicirala. Če pa je odšla na kosilo že dopoldan in normalno zaključila svoj delovni dan potem pa je verjetno vaše razmišljanje bolj pravilno.
Evida

Odgovori