Vračilo založenega denarja (društvo)

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
frangezm
Novinec
Novinec
Prispevkov: 1
Pridružen: 23 Okt 2020, 14:29

Vračilo založenega denarja (društvo)

Odgovor Napisal/-a frangezm » 02 Nov 2020, 15:01

Pozdrav!

V društvu (sami) vodimo enostavno knjigovodstvo in se nam je nedavno zgodilo, da smo morali nujno kupiti neko stvar iz Big Banga (~40€), a s seboj nismo imeli društvene kartice, zato sem plačal s svojo. Imam original račun ki je izdan na društvo, zdaj me pa zanima kaj moram narediti, da si ta denar povrnem.

V KPO se mi zdi najbolj logično napisat kot dobavitelja (4) Big Bang, kako zabeležiti vračilo pa nimam pojma. Predvidevam da denarja ne morem enostavno "dvignit", tako da recimo, da si ga nakažem na TRR. A naj v KOTO napišem obveznost do sebe? Kakšna dokazila moram priložit? A razmišljam čisto narobe??

Najlepša hvala za pomoč vnaprej!

LP, Miha

Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Prispevkov: 11672
Pridružen: 15 Jan 2003, 13:03
Kraj: Bloke
Kontakt:

Re: Vračilo založenega denarja (društvo)

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik » 04 Nov 2020, 14:51

Član je založil sredstva in vi mu jih vrnete, lahko z gotovino (izdatek) ali mu povrnete na njegov TRR. Kot dokaz, da ne gre za odhodek (in na drugi strani prihodek), temveč le za tok denarnih sredstev imate ko dokument blagajniškemu izdatku ali bančnemu izpisku račun.

V izkaz stanja gre le, če je to stanje, nevrnjen denar ob datumu izdelave letnih poročil, torej, če bi bil dolg tudi 31. 12.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika

Odgovori