vračilo plačila nazaj v stečajno maso

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
robndi
Nov član
Nov član
Prispevkov: 10
Pridružen: 23 Avg 2012, 12:00

vračilo plačila nazaj v stečajno maso

Odgovor Napisal/-a robndi » 23 Avg 2012, 21:18

mene pa zanima tale absurd. delal sem za določeno firmo. ta firma mi je plačala za moje delo in material preko izterjave. denar sem dobil nakazan.zdaj pa mene zanima,če gre firma ,ki mi je plačala v stečaj ,če je resnično ,da bom moral svoj zaslužen denar vračat nazaj v stečajno maso. in če ga bom kako pa jaz potem izterjam trgovino v kateri sem kupoval material in ga pošteno plačal. plus tega sem plačal še dohodnino za to opravljeno delo in zaslužek in kako potem dobit od dursa davek nazaj ,če ostanem brez tega denarja,
zadeva je komplicirana ali pa jaz ne razumem naše zakonodaje. mogoče je tukaj kdo ,ki ve kaj o teh postopkih.

lilir
Začetnik
Začetnik
Prispevkov: 52
Pridružen: 30 Jun 2010, 13:22

Re: vračilo plačila nazaj v stečajno maso

Odgovor Napisal/-a lilir » 24 Avg 2012, 07:51

Ko se začne stečajni postopek od tistega datuma eno leto nazaj lahko stečajni upravitelj usporava plačila in zahteva denar nazaj.Stečajni upravitelj običajno usporava zaradi predčasnega poplačila od drugih ki jim to podjetje dolguje.Se pravi da je več dolžnikov in da imajo nekateri starejše valute od vaših in zato naj bi vrnil denar. In potem bi svoje terjatve moral priajviti v stečajno maso.Tako je bilo do sedaj in mislim da ni nekih sprememb.
Spremljajte podjetje,če bo podan predlog za stečaj, ugovarjajte, mogoče tako preteče eno leto od vašega plačila in potem nimate več straha.
Upam da še kdo kaj napiše na to temo.

lp
Lili

mincek
Računovodja
Računovodja
Prispevkov: 604
Pridružen: 01 Jun 2004, 13:42
Kraj: Slovenia

Re: vračilo plačila nazaj v stečajno maso

Odgovor Napisal/-a mincek » 24 Avg 2012, 09:03

Ne bi se smelo zgoditi, da bi morali vračati denar v stečajno maso, saj niste bili prednostno poplačani, sploh če ste dolg izterjali s sodno izvršbo. Pogojnik sem uporabila zato, ker je pri nas izvajanje zakonodaje prevečkrat bolj divja liga, sploh pri tistih zakonih, kjer je veliko sivine in se izvaja šele na podlagi tolmačenj. Tudi če ste dolg dobili plačan preko kake druge vrste izterjave, bi jaz še zmeraj zagovarjala stališče, da niste bili prednostno poplačani.
Mincek

robndi
Nov član
Nov član
Prispevkov: 10
Pridružen: 23 Avg 2012, 12:00

Re: vračilo plačila nazaj v stečajno maso

Odgovor Napisal/-a robndi » 24 Avg 2012, 10:29

ne nisem bil prednostno poplačan. delal sem v začetku oktobra 2011 in sicer v bolnici vojnik ,ki je plačala omenjena dela iz nepovratnih evropskih sredstev. denar sem pa dobil aprila 2012 z normalno izterjavo,ker sicer bi se lahko obrisal pod nosom.tudi sodišče je zamaknilo plačilo ker so češ kao obnavljali spletno stran za izterjave. čudna država . najraje bi emigriral. ko se greš poštenega dela se ne izide.karkoli bom delal ni zaslužka ,če je potrebno denar dajat nazaj.takšne zadeve potegnejo maso stečajev. med njimi bo tudi moj. porabil sem denar za material in gorivo. čisti keš,ki sem ga krvavo zaslužil in plačal tud davke in dohodnino. sedaj pa vračat nazaj .neverjetno je vse skupaj.

Odgovori