Stran 1 od 1

Poslovni prostor na s.p.

Objavljeno: 05 Okt 2014, 18:01
Napisal/-a korendva
Pozdravljeni,
odpiram s.p.. V lasti imam poslovni prostor, ki sem ga kupil pred nekaj meseci. Za nakup sem vzel kredit. Zanima me, ali lahko poslovni prostor in kredit, prenesem na s.p.

Hvala in lep pozdrav!

Re: Poslovni prostor na s.p.

Objavljeno: 06 Okt 2014, 09:04
Napisal/-a Mirko Zbačnik
Poslovni prostor ste nabavili pred registracijo in ga tako lahko nemoteno ob registraciji prenesete na s.p. To pomeni, da ga vpišete v register osnovnih sredstev po tržni vrednosti, če od nakupa ni neko veliko obdvje je osnova za določitev nabavne vrednosti vaš kupoprodajna pogodba. Ob zapiranju gre ta poslovni objekt neobdavčeno nazaj na vas - se ne upošteva v končnem davčnem obračunu. Na tak način si tudi zagotovite, da so vsi stroški, povezani s tem poslovnim prosorom tudi davčno priznani (elektrika, ogrevanje..).

Kar se pa kredita tiče.., bi morali kredit prenesti na poslovni račun. <če je to možno, se pozanimajte na banki. Pogoi pridobitve kredita na poslovni subjekt, kar s.p. je, je lahko pod drugačnimi pogoji.

Re: Poslovni prostor na s.p.

Objavljeno: 06 Okt 2014, 20:39
Napisal/-a korendva
Hvala za odgovor.
Če prav razumem, poslovni prostor lahko prenesem na s.p., kredita pa ne, ker je na fizično osebo.

Lep pozdrav!

Re: Poslovni prostor na s.p.

Objavljeno: 08 Okt 2014, 09:03
Napisal/-a Mirko Zbačnik
Za kredit se morate obrniti na vašo banko; verrjetno ne gre za "isti" kredit... Povprašajte na banki, če so kakšne možnosti. Sedaj imate kredit na vašem osebnem računu in banke na vas gledajo "kot celoto" - se pravi kreditno sposobnost tako vas kot fizične osebe skupaj z osebo, ki opravlja dejavnost.