Stran 1 od 7

REK obrazci 2013-2014

Objavljeno: 03 Dec 2013, 17:15
Napisal/-a borisk
Kaj se dogaja na DURS ??
Beta Edavki niso usklajeni z Edavki .. REK_1 ne gre ..javlja napako "Pojle mora biti izpoljneno "

Sem se pozanimal na DURS .. so rekli , da na beta edavkih res ne dela ! pa nobenega obvestila , da ne dela . Gre za zakon , ki velja od 1.12.
Na Dursu ni nobenih pametnih navodil ( kar se tiče XML sheme za leto 2014)
Še ena neumnost .. VIRVDC - v njej so podatki o vzrdževanih družinskih članih. Potrebno bo še naprej oddajati VIRVDC , čeprav zahtevajo podatke za naslednje leto mesečno! (brez davčne številke in imena in priimka ) Pa še kar nekaj bi se našlo (potni nalogi kjer plača firma letalsko karto , hotel .. !

Re: REK obrazci 2013-2014

Objavljeno: 03 Dec 2013, 22:11
Napisal/-a vesnak
se bojim,da bodo na področju novih REK obrazcev še kakšne spremembe; glede na to, da se programerji že sedaj ubadajo s temi problemi, bi mogoče bilo smiselno odpreti temo na račun novih rekov in vsebinske debate, ker za nekatere zadeve človek ne razume kaj so imeli v mislih oz. so nelogičnosti; borisk ste programer kot sklepam?

Re: REK obrazci 2013-2014

Objavljeno: 04 Dec 2013, 08:07
Napisal/-a kompotelka
borisk napisal/-a: Sem se pozanimal na DURS .. so rekli , da na beta edavkih res ne dela ! pa nobenega obvestila , da ne dela . Gre za zakon , ki velja od 1.12.
Po mojih izkušnjah na beta eDavke večinoma ni mogoče računati. Včasih je še šlo, zdaj pa vedno testiramo "v živo" na eDavkih (preko svoje firme pač). Malo pa pretestirajo tudi naše stranke (žal) :lol: .
borisk napisal/-a: Na Dursu ni nobenih pametnih navodil ( kar se tiče XML sheme za leto 2014)
Nikoli ni bilo nobenih pametnih navodil. Treba se je naučiti brati shemo, v pomoč ostaja samo besedilo zakona, pravilnika in pojasnila dursa. :x
borisk napisal/-a:Še ena neumnost .. VIRVDC - v njej so podatki o vzrdževanih družinskih članih. Potrebno bo še naprej oddajati VIRVDC , čeprav zahtevajo podatke za naslednje leto mesečno! (brez davčne številke in imena in priimka ) Pa še kar nekaj bi se našlo (potni nalogi kjer plača firma letalsko karto , hotel .. !
Res neumnost tole z VIRVDC, je pa vsaj ze narejena in preizkusena rešitev. :ssirok:

P.S. Ravno se začenjam spopradati z nadgradnjo plač za te spremembe, tako da se bodo vprašanja in dileme šele pojavile. Zelo sem hvaležna za vsakršno pomoč, debato in izkušnjo. Tema je odprta...

Re: REK obrazci 2013-2014

Objavljeno: 04 Dec 2013, 18:12
Napisal/-a borisk
Ja , res ste prav ugotovili .. programer !- Tisti vmes med strankami in tistimi, ki nam predpisujejo zakonodajo ! ( Pa saj jo pred potrditvijo niti ne preberejo in ne zastopjo! Vprašajo samo vodjo poslanske skupine , pol pa imamo kar imamo!) Sem naredil test z vsemi letošnjimi doplnitvami .. zaposlovanje,določen čas , starost nad 60, pogoj za predčasno upokojitev, zaposlitev iz zavoda ) in med prejšnjo zakonodajo . Cel rezultat za cca 4000 zaposlenih v 4 firmah ni opravičil niti stroškov podjetij za popravke programov .Da ne omenim vsega ostalega dela in stroškov seminarjev itd. Razkiko prinese samo ZPIZ . Zaposlovanje ... prispevek . To pa je pa denar ???? Celotna razlika je 1840 EUR ..za vse firme !!!!

Samo še kakšnih kazni za neizpolnjevanje zakonov se manjka !

ps. pošljite me v katerokoli firmo in če ne najdem vsaj nekaj nepravilnosti na plačah , častim večerjo !
lep pozdrav vsem , ki se vam da to gledat !

Re: REK obrazci 2013-2014

Objavljeno: 05 Dec 2013, 11:17
Napisal/-a kompotelka
Se popolnoma strinjam!

Vse to se mi da gledat, ker je to moj kruh :smodrica: .

Če ne sprogramiram vseh teh neumnosti, ki jih predpišejo, izgubim stranke...
In če ni dovolj zakonskih sprememb stranke dvomijo, da potrebujejo pogodbo o vzdrževanju... :spomezik:

Na neumnosti sem se navadila in sem že kar odporna, jezi pa me, ta stalna nenormalna količina sprememb, ki ji (skoraj) nihče ni več v stanju slediti.
Nimam časa za razvoj programov, treba bi bilo iti naprej, ne pa da ves čas grebem po starih programih in jih prilagajam vedno novim zahtevam. Algoritem za obračun plače je že tako zaštrikan, da me ne bo začudilo, če bo kje kaj pregorelo. Pa še ni dovolj, pa še se zmišljujejo in kot pravi borisk, sploh od tega ni haska!

Poglejte npr. spremembo glede podpisa pogodbe za nedoločen ali določen čas. Pri 1000 EUR bruto je razlika za delodajalca 3,6 EUR prispevka. Kdo bo zaposlil za nedlolčen čas samo zato, ker bo prišparal 3,6 EUR na mesec???? Kakšna je bila cena prilagoditve programov, eDavkov, struktur Rek obrazcev. Koliko smo prišparali? Koliko več pogodb za nedoločen čas je bilo sklenjenih?

:kladivo: :kladivo: :kladivo:

Re: REK obrazci 2013-2014

Objavljeno: 05 Dec 2013, 12:28
Napisal/-a Nina
Bi želeli, da vam odpremo en "programerski kotiček", kjer bi se vnaprej vedelo, da bo govora (tudi) o tehničnih zadevah?

Re: REK obrazci 2013-2014

Objavljeno: 05 Dec 2013, 12:40
Napisal/-a vesnak
to bi bilo zelo fajn, če bi bil extra kotiček za programerske rešitve oz. debate kaj so si oni tam gori zamislili;

kakor sem slišala se pripravljajo že dopolnitve in spremembe .... kaj? ... je pa še vse "rekla/kazala" :(

tako,da če imate pri računovodja.com kakšne informacije kaj se dogaja na tem področju, bomo programerji zelo veseli!

Re: REK obrazci 2013-2014

Objavljeno: 06 Dec 2013, 10:25
Napisal/-a Nina
Takole, nov podforum je pripravljen. Če bi imeli kakšne težave pri objavljanju prispevkov, mi pa sporočite.

Re: REK obrazci 2013-2014

Objavljeno: 10 Dec 2013, 16:57
Napisal/-a borisk
Najprej hvala za ta kotiček !

Žal ugotavljam , da so imeli včasih že peki, šuštarji, in še marsikateri drugi svoj ceh , kjer so se med sabo zmenili kako in kaj ! Pri nas programerjih pa .. Vsi se ukvarjamo z istimi problemi in si ne znamo med seboj vsaj mal pomagat . Pa če bi vsaj mal skupaj stopil in povedal tem našim ljubim zakonodajalcem , da pogosto pišejo zakone , ki niso ravno za zdravo pamet in to celo mal predstavili javnosti ! Naj ne mislijo da smo ravno ovce iz Živalske farme (Orwell). Delajo pa točno tako !! :sjezen:

Dajte se mal raz.....t !
LP Vsem skupaj !
ps .Na Dursu nič novega ! Da jih ne bo presenetilo, ker novo leto pade ravno na 1.januarja !

Re: REK obrazci 2013-2014

Objavljeno: 11 Dec 2013, 10:08
Napisal/-a Justa
Tudi jaz se zahvaljujem za "naš" kotiček !
Včeraj sem bila na seminarju in je bilo rečeno, da izvajalci programerskih rešitev za DURS pravijo, da prej kot proti koncu meseca ne bo nič novega. Torej bomo nov REK in upam, da kakšna navodila, brali na silvestrski večer. Ja, obetajo se nam lepi prazniki :( Je precej novosti, tako REK 1, kot tudi REK 2 in bo že zagotavljanje vseh podatkov, ki jih bo treba po novem javljati, velik zalogaj. Kako pa to sprogramirati in pri posameznih strankah spraviti v življenje, bo pa tudi poglavje zase. Skratka, če kdo kaj izve, naj, prosim, deli tudi z drugimi. Vse so nas potisnil v en koš. Zakonodajalci si vzamejo dovolj časa, da premlevajo rešitve in iščejo način, kako bi stvari čimbolj zakomplicirali, nam pa preostane par dni, da vse to "sranje" spravimo v življenje.

Re: REK obrazci 2013-2014

Objavljeno: 11 Dec 2013, 15:21
Napisal/-a jurek
Jaz grem ponavadi na beta edavke, pa odprem vnos novega obrazca za recimo 10.1.2014, popišem neke podatke, shranim v XML in pogledam, kaj se je vse vpisaolo.
In potem naredim enako iz programa.

Re: REK obrazci 2013-2014

Objavljeno: 12 Dec 2013, 15:06
Napisal/-a sonja11
Pridružujem se pohvalam za "naš" kotiček.. Sem ga šele sedaj našla.. ob iskanju dodatnih informacij glede potnih stroškov v novih REK-ih.
Glede tega pa lahko samo rečem: :kladivo: :kladivo: :kladivo:
Največja neumnost je poročanje potnih stroškov, ki jih plača firma (s kartico ali računom). Ali torej šofer kamiona, ki se pelje čez celo Evropo in na poti plačuje cestnine, gorivo.. ipd s službenimi karticami, vse te stroške dobi na svoj individualni REK? Ubogi šofer bo pred davčno upravo izpadel kot nekdo, ki mastno služi s potnimi stroški... ?? Po moji logiki sicer to ne spada na REK, kakšna pa bo logika davkarjev?

Kaj menite o tem?