Dostava podatkov DURS v primeru inšpekcijskega pregleda
Moderator: Mirko Zbačnik
Dostava podatkov DURS v primeru inšpekcijskega pregleda
Verjetno vam je vsem poznan Pravilnik o vsebini, obliki,....za predložitev izpisa podatkov iz elektronsko vodenih poslovnih knjig...... v njem je pač določeno, da je potrebno davčni v primeru inšpekcije zagotoviti take in drugačne podatke iz ELEKTRONSKO VODENIH POSLOVNIH KNJIG. Zanima me naslednje: obstajajo še razna manjša društva, zasebniki in podobno, kjer knjige vodijo še ročno. Ali je zahteva, da se knjige morajo voditi elektronsko oziroma ali je kakšna meja, kdaj se knjige še lahko vodijo ročno? Ali bo DURS sprejel izpis, ki ne bo elektronski, ampak ročni?
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Nikjer ni predpisa, ki bi navajal, da mora biti vse elektronsko. Celo nasprotno. Podatki v elektronski obliki morajo imeti možnost, da jih natisnemo na papir. Le razvoj tehnike gre dalje in tako se čedalje več poslovanja evidentira elektrosnko.
Lansko leto sem prejel stranko, katero je predtem računovodinja vodila popolnoma ročno. Je DDV zavezanec in to po plačani realizaciji. Dokumentacija je izgledala kot šolski primer. Dnevnik knjiženja, pisan s kopirno tehniko s kartic, ročne evidence knjig DDV,.... Računov pa ni bilo tako malo.
Verjetno je še mnogo društev in tudi samostojih podjetnikov, mogoče tudi manjših družb, ki še vodijo ročno. Če so dokumentacija, evidentiranje in s tem tudi poslovne knjige vodene pravilno, ne vidim problema.
Razvoj gre naprej in tako je s 1. julijem obvezno pročanje na REK obrazcih prek spleta. A kljub emu lahko vodite računovodstvo ročno, čeprav se zdi ob tem to malce čudno... A če nimate plač, in nimate veliko podatkov gre.
Tako je moje razmišljanje in poznavanje ročnega vodenja vam prav pride tudi obvodenju v elektronski obliki, ker sistem je isti...
Lansko leto sem prejel stranko, katero je predtem računovodinja vodila popolnoma ročno. Je DDV zavezanec in to po plačani realizaciji. Dokumentacija je izgledala kot šolski primer. Dnevnik knjiženja, pisan s kopirno tehniko s kartic, ročne evidence knjig DDV,.... Računov pa ni bilo tako malo.
Verjetno je še mnogo društev in tudi samostojih podjetnikov, mogoče tudi manjših družb, ki še vodijo ročno. Če so dokumentacija, evidentiranje in s tem tudi poslovne knjige vodene pravilno, ne vidim problema.
Razvoj gre naprej in tako je s 1. julijem obvezno pročanje na REK obrazcih prek spleta. A kljub emu lahko vodite računovodstvo ročno, čeprav se zdi ob tem to malce čudno... A če nimate plač, in nimate veliko podatkov gre.
Tako je moje razmišljanje in poznavanje ročnega vodenja vam prav pride tudi obvodenju v elektronski obliki, ker sistem je isti...
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Spela Marela
- Začetnik