Knjiženje Račun, ddv NUJNO

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mojca83
Začetnik
Začetnik

Knjiženje Račun, ddv NUJNO

Odgovor Napisal/-a mojca83 »

Pozdravljeni,
kako naj poknjižim račun, ki smo ga dobili iz Nemčije in sicer za opravljeno storitev v Sloveniji (nemški delavci so naredili storitev v Slo.). Kam vpišem v ddv obrazcu in kakšne so potem knjižbe ddv-ja? Ali gre tu za samoobdavčitev, kajti na računu ni obračunanega davka. Znesek je 4250 eur, ali dodamo ddv zraven tako da je potem osnova 3541,67

Hvala in lep pozdrav!
bojča
Računovodja
Računovodja
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a bojča »

Mislim da je tu potrebno narediti samoobdvčitev ker je storitev opravljena v SLO.
In tudi na računu nimate prikazanega plačanega DDV.
Zato ga je potrebno plačati z samoobdavčitvijo v SLO.
Jaz naredim tako za vse take račune ki jih dobim iz EU pa je storitev opravljena v SLO - torej samoobdavčitev.

Naj še kdo pripomni ali je res tako.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Enako velja za blago, ki ga iz EU dobavimo v SLO - prav tako samoobdavčitev. Kakor hitro ni tujega DDV, je potrebna samoobdavčitev. Včasih je potrebno paziti tudi, če je tuj DDV zaračunan, ker mogoče ne bi smel biti in ga moramo izterjati od te države ter prav tako narediti samoobdavčitev s slovenskim DDV:
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Mislim, da morate narediti samoobdavčitev.

Zmotilo me je samo to ko pravite, da bo osnova: 3541

Ali ni tako, da če je znesek za plačilo 4.250 morate na ta znesek obračunati 20% ddv ali 8,5% in ta znesek predstavlja osnovo za samoobdavčitev???

ALi sem kaj spregledala?

Lep dan
mojca83
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mojca83 »

Hvala za odgovore.
Ja sem napisala napačno,samoobdavčitev gre na znesek 4250.

Lep pozdrav!
Odgovori