Stari dolgovi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
noviveter
Začetnik
Začetnik

Stari dolgovi

Odgovor Napisal/-a noviveter »

Pozdravljeni,
zanima me kako je s 4 leta starimi dolgovi.Namreč imela sem komanditno družbo ki sem jo kasneje zaprla.Ostali so dolgovi,ki so najprej bremenili mene. zanima me po kolikšnem času dolg zapade.
hvala in lep pozdrav.
spartak
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a spartak »

Dolgovi so že zapadli ali ne? Po moje je v vsakem primeru plačilo nujno, mogoče vzdrži le zastaranje po desetih letih.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Ali ne zastara večina terjatev v petih ali celo treh letih? Poglejte Oblig.zak. lp
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Tudi sam vodim podjetja, ki imajo dolgove stare več kot 10 let. Verjetno je šlo za fiktivne posle v smilu zmanjševanja davčne osnove še iz časov pred uvedbo DDV-ja. Osebno menim, da pred absolutnim zastaranjem ni smiselno karkoli odpisovati, ker še vedno obstaja možnost da to plačamo (seveda lahko tudi neprostovoljno). V tem primeru bi imeli najprej prihodek (verjetno obdavčen :sjezen: in nato odhodek, ki pa davčno ne bi bil priznan. Razen v primeru, kolikor bi mogoče popavili "zmoto" izbrisa... in nato normalno zaprli dolg.

Ali obstaja možnost, da ta "prihodek" ni davčno priznan :svprasaj:

PS.: Ne vem, ali sem resen ali ne, a ker je pač poletje, ..... :szardi: mi je oproščeno.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Ker gre za dolgove, ki jih je FO podedovala od ukinjene družbe, ni govora o prihodkih, temveč o tem, do kdaj je "v nevarnosti", da jo bodo izterjali. lp
Odgovori