Refundacija boleznine

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tarica
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Refundacija boleznine

Odgovor Napisal/-a tarica »

Pomoč prosim!Ali sem dolžna prinesti sedanjemu delodajalcu podatke za dohodnino 2003(plače, ki sem jih dobivala pri prejšnjem delodajalcu).Plače naj bi bile tajne???
Hvala za odgovore!

Tara
kvrcko
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a kvrcko »

zdi se mi, da je potrebno prinesti samo obrazec R-28, za primer, da je potrebno obračunati bolovanje v breme ZZZS /osnova za obračun je iz preteklega leta./

lp

Tina
irena20
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a irena20 »

Pozdrav!

Če vaš novi delodajalec pri podjetju, pri katerem ste bila zaposlena v preteklem letu (2003), obrazca ER-28 ni mogel pridobiti, potem morate v službo prinesti plačilne liste iz preteklega leta. Lahko pa bi tudi vi pridobila pri svojem prejšnjem delodajalcu obrazec ER-28, ne vem pa, kakšne imate z njim odnose oz.če je možno komuniciranje z njimi.

Lep pozdrav ter veliko zdravja!

Irena
tarica
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a tarica »

Ja ampak ali sem jim to jaz dolžna prinesti?Kaj če se moj bivši delodajalec s tem ne strinja, oz.ko ga prosiš, ti le tega ne vrne??

Tara
nataat
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a nataat »

Če podatka ne morete dobiti od bivšega delodajalca poskusite kje drugje, ti podatki morajo biti nekje - na ZPIZ, davčni, ZZZS ... Jaz bi poskušala na ZPIZ saj jim letno pošiljamo podatke o izplačanih plačah za preteklo leto za vsakega delavca posebej.
LP
Nataša
matina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a matina »

Delodajalcu lahko predložite tudi podatke za dohodnino, ki ste jih dobili od prejšnjega delodajalca.:)

lp
Odgovori