plačilo prispevkov kasneje kot izplačilo plače

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

plačilo prispevkov kasneje kot izplačilo plače

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Ali je komu že uspelo oddati obrazce za kasnejše plačilo prispevkov? Ob izplačilu plače sem oddala obrazce, polje datum plačila prispevkov in plačani prispevki na individualnih obr. sem pustila prazno. Zdaj pa mi ne uspe oddati obrazca kjer bi sporočila plačilo prispevkov. Že oddanega ne morem popravljati, pa tudi po navodilih naj bi se oddalo nove. Če pa hočem oddati novega pa sistem misli da gre za drugo izplačilo plače in zahteva kumulativo 2, amapk v tem primeru se mi bo bruto podvojil.

Prosim za pomoč koga, ki mu je to že uspelo. Sem poslal tudi vprašanje na edavke, a ne vem kako hitri bodo z odgovorom.
Lep pozdrav
Nataša
micka5
Začetnik
Začetnik

rek prispevki

Odgovor Napisal/-a micka5 »

Enako težavo imamo tudi mi, na davčni so mi rekli, da dam datum izplačila prispevkov enako kot datum izplačila neto plač. Kasneje pa, ko prispevke dejansko plačamo, to popravimo, samo nimam pojma kako. Najbrž na popravki in naprej ne vem. Če je kdo tako pameten, hvala za pojasnilo.
3739
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a 3739 »

Ko oddate plače je datum izplačila in plačilo prispevkov isti datum

če pa prispevke plačate kasneje greste v e davke na tisti rek, ki ga želite popravljati in greste s kursorjem na rubriko datum plačila prispevkov to popravite na tisti datum ko so prispevki plačati še enkrat kliknete oddaj vlogo in še enkrat dobiti št. pod katero ste rek popravljali.
Tina-v
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Tina-v »

Jaz sem to rešila tako, da sem REK oddala na datum, ko so bili plačani prispevki, sicer je program jamal, da obrazec ni oddan v roku, ampak datumi izplačil in pklačila pirsp. so pa pravilni...
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Tina-v, če bi vedela, da bodo težave , ne bi oddajala reka ob izplačilu plač ampak šele ob plačilu prispevkov. Sem pa dobila odgovor edavkov na to temo. Obrazec je potrebno popraviti ( vloženi dokumenti---odpreš oddan rek---izbereš popravek --- označiš popravek do 30 dni in popraviš željene podatke podatke - datum plačila prispevkov in zneske na individualni analitiki).

Vendar je to ročna možnost, jaz bi pa programsko. Torej meni program pripravi datoteko za popravek, ki pa ga kot popravek ne morem uvozit v edavke. Sem že govorila s programerji, menda je problem z edavki, zato bi prosila če ima kdo to rešeno v okviru programa naj mi sporoči (da jaz moje programerje primem malo bolj na trdo :twisted: ).

Trenutni problem ni bil tako velik, ker je samo en zaposlen in so bili prispevki plačani v enem kosu. Si pa ne predstavljam ročno delati pri delnem plačilu in 10 zaposlenih :shock:

:D Hvala vsem za mnenja in pomoč. :ssirok:
Lep pozdrav
Nataša
Odgovori