Varovanje podatkov o izplačanih plačah

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LOTICA
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Varovanje podatkov o izplačanih plačah

Odgovor Napisal/-a LOTICA »

Zanima me, kako imaste rešeno varovanje podatkov o izplačanih plačah. Zaposlenih nas je 24. 8 nas ima odprt račun pri isti banki, ki ji nakažemo zbirni znesek, nato pa po faksu pošljemo seznam, na katere delavce in koliko naj knjižijo. Ostali imajo odprte trr-je pri različnih bankah in ko napišeš plačilni nalog, se to vidi na kopiji, prav tako pa na b. izpisku. Finančni direktor (ki ni iz Slovenije) meni, da bi vsem tem odprli račun pri isti banki in jim nakazovali plačo, prav tako bi podjetje krilo stroške vodenja trr za te zaposlene. Jaz se s tem ne strinjam, zato mkoram poiskati drugo rešitev.
Zaenkrat imamo papirne plačilne naloge, ki jih jaz takoj spravim v poseben fascikel, prav tako bančne izpiske, ki se nanašajo na plače. Vendar bomo v kratkem uvedli elektronsko bančništvo, kjer pa bo imela dostop do plačilnih nalogov vsaj še ena ali dve osebi, za katere ne želimo, da imasta vpogled v plače.
Torej - ima kdo kakšno rešitev.
Hvala že vnaprej in lep dan želim vsem. :)
sonjaz
Računovodja
Računovodja
Kraj: Savinjska

Odgovor Napisal/-a sonjaz »

Pri nas se poslužujemo izključno elektronskega bančništva in tudi programsko imamo urejeno tako, da pri plačah avtomatsko kreiram datoteko za zbirni center za vse banke (imamo 3 banke) in 48 zaposlenih in posredujemo datoteko preko klika. Ne pošiljamo nobenih seznamov nikamor, saj so izpisi za posamezne delavce že v sami datoteki.

lp
Odgovori