Dnevnice voznikov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Dnevnice voznikov

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kako obravnavate dnevnice pri voznikih ob upoštevanju uredbe? Če prav razumem, mu dnevnica za enodnevne vožnje po Slovenii ne pripada, če se vne domov, v kolikor pa gre v tujino, oziroma pot traja več kot ne dan, udi če je to le en dan. pa pripada?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Jst sem mislila, da mu dnevnice itak ne pripadajo, ker je njegovo delovno mesto takšno - voznikom, trgovskim potnikov itd namreč ne pripadajo.
Če bi mu pa pripadale, ko gre v tujino, ne vem. Ne vidim nikjer namreč določbe, ki bi na to namigovala... Lahko pa, da ja. Me prav zanima. Booooooooooooooo
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Obstaja pojasnilo DURS-a: št. DT 061-174/2006, ki se sicer sklicuje še na stari zakon o dohodnini, vendar je pojasnilo uporabno tudi danes.

In, da: 3. odstavek uredbe se nanaša zgolj na dnevnice ali prehrano, ki se nanašajo na opravljeno delo na območju Slovenije, medtem, ko za tujino to ne velja.

LP
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Super!!!
Hvala, Slovan.

Torej to poemni, da lahko tovornjakarjem, ki vozijo v tujino obračunavamo dnevnice?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Hvala za potrditev, našel sem to pojsanilo, a sem bil malce v dvomih glede datuma objave in veljavnosti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
AJIDIL
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a AJIDIL »

Ker imamo podobno dejavnost, me samo zanima potrditev. Se pravi, da tovornjakarjem, ki vozijo v tujino obračunate dnevnice po uredbi (npr. Avstrija 55,00 eur) za vsak dan, tudi če se vrne v kraj kjer prebiva, in so popolnoma neobdavčene??? Prosim za odgovor, hvala.
engel
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a engel »

AJIDIL napisal/-a:Ker imamo podobno dejavnost, me samo zanima potrditev. Se pravi, da tovornjakarjem, ki vozijo v tujino obračunate dnevnice po uredbi (npr. Avstrija 55,00 eur) za vsak dan, tudi če se vrne v kraj kjer prebiva, in so popolnoma neobdavčene??? Prosim za odgovor, hvala.
Da, za tujino so upravičeni do dnevnic.

Mene pa zanima kako obračunate in določate čas začetka in konca take dnevnice v tujino, verjetno po času izstopa in vstopa čez mejo, mogoče drugače?

Lp.
Odgovori