vozilo - evidence
Moderator: Mirko Zbačnik
vozilo - evidence
mi lahko kdo pomaga?
kakšne evidence moram voditi če imamo osebni avto / cady v osnovnih sredstvih?
(popis kilometrov ipd..)
kakšne evidence moram voditi če imamo osebni avto / cady v osnovnih sredstvih?
(popis kilometrov ipd..)
Voditi morate evidenco opravljenih voženj, za vsako vožnjo zapisati prevožene kilometre ter začetno in končno stanje števca. Razviden tudi mora biti namen vožnje. Vožnje morajo biti za službene namene, če DURS ugotovi da so za privatne namene (kot privatne vožnje lahko okvalificira tudi tiste, ki niso ustrezno vpisane v evidenco), lahko zaračuna bonitete zaposlenim oziroma stroške v zvezi z vozilom okvalificira kot davčno nepriznane.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Po moje so davkarji bolj občutljivi na evidence za osebna vozila.... ker tovorna vozila se verjetno redko uporabijo za privat namene... ravno tako mora biti tudi za tovorna vozila ustrezna evidenca, vendar bodo bolj natančni pri osebnih vozilih, s katerim lahko greš na morje, dopust, kar s tovornim bolj težko
Razlike pa naj ne bi bilo, saj gre v obeh primerih za službena vozila. Sploh pri tovornih vozilih so verjetno evidence smiselne zaradi dokazila o počitkih itd. (kar ni za davčne namene, ampak druge).
Naty
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Težko... ampak vsak mesec, ko mi prinese kup računov za bencin, ga vprašam če vodi kilometre... jaz seveda tega ne kontroliram, ker to ni moje delo... moje delo je samo, da ga vsake toliko časa opozorim, da ne bo rekel, da ni vedel.
Naty