Račun
Moderator: Mirko Zbačnik
Račun
Imam račun hrvaškega prevoznika za opravljeno storitev. Na računu nam je zaračunal 22% PDV. Prevoz je bil opravljen na ozemlju Hrvaške. Kako knjižim takšen račun?
Hvala za vsako pomoč .
lp
Hvala za vsako pomoč .
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
No zdaj pa me zanima še nekaj drugega. Dobili smo računo od našega novega dobavitelja iz EU. Na računu seveda ni prikazanega ddv, se pravi, da gre za samoobdavčitev.
Ali imam prav, da se od tega zneska obračuna 20% ddv in ta ddv gre potem v izhodno knjigo kot odbitni ter v vhodno kot obračunani. Se pravi, da je za končno plačilo ddv nula.
Hvala za odgovor!
Ali imam prav, da se od tega zneska obračuna 20% ddv in ta ddv gre potem v izhodno knjigo kot odbitni ter v vhodno kot obračunani. Se pravi, da je za končno plačilo ddv nula.
Hvala za odgovor!
pazi samo, če je slučajno 8,5%.
in kdaj si prejel račun je tudi pomembno.
v IKSU 2007 - v eni številki proti koncu je lepo napisano, samo se zdaj ne spomnim.
zdi pa se mi:
če prejmeš blago v sedmem mesecu, moraš obračunati 20 ali 8,5% ddv, ko pa dobiš račun, pa se lahko ddv odbije - torej, če ste račun prejeli v osmem mesecu, se lahko odbije v osmem mesecu...
(nimam iksa pri sebi, tako da se ne spomnim najbolj - bolj kot ne sem to zapisala, da naj nekdo preveri, če lahko in potrdi ali ovrže - da ne bo narobe knjiženo)
in kdaj si prejel račun je tudi pomembno.
v IKSU 2007 - v eni številki proti koncu je lepo napisano, samo se zdaj ne spomnim.
zdi pa se mi:
če prejmeš blago v sedmem mesecu, moraš obračunati 20 ali 8,5% ddv, ko pa dobiš račun, pa se lahko ddv odbije - torej, če ste račun prejeli v osmem mesecu, se lahko odbije v osmem mesecu...
(nimam iksa pri sebi, tako da se ne spomnim najbolj - bolj kot ne sem to zapisala, da naj nekdo preveri, če lahko in potrdi ali ovrže - da ne bo narobe knjiženo)