Zaradi spleta naključij nisem pravočasno prejel vse dokumentacije za obračun DDV-ja. Da ni bil zamujen rok, sem pač oddal, kar sem imel. Sicer je bil morala stranka v tem obdobju DDV doplačati, a ga zaradi presežka ni. Popravek bo, vsaj mislim nekoliko zmanjšal dolg, tako da doplačila z zamudnimi obrestmi ne bi bilo.
Zanima me, če tudi tu velja nek rok, do kdaj je to možno "normalno" popraviti, ali naj dokumente enostavno vključim v naslednje obdobje. Večinoma gre za gotovinske račune?
"Normalen" rok za popravek obrazca DDV
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
"Normalen" rok za popravek obrazca DDV
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
V bistvu ne gre za izdan račun, pač pa za preplačilo kupca. Stranko sem že ničkolikokrat opozoril, naj bo na to pazljiv, a ni nič od tega. kot sem že omenil, sem prejel dokumentacijo pozno, 29. 7., s tem, da sem bil zadnja dva dneva odsoten, kar je tudi vedel. Sedaj sem ga ponovno opozoril, a ni nič s tem. Četudi kontaktiram z referentko, se zadeva ne bo izbojšala. Popravek bo kljub temu zmanjšal obveznost. O pravočasno pripravljeni dokumentaciji sem ga že večkrat opooril. A je tam tako, da je vse zadnji moment, pa še to le, če RES mora - kot pri plačilih.
Sicer je pa stranka dejala, da je za vse odgovorna ona, češ, kaj se grem. Glede na vse ostalo niti ne mislim izgubljati preveč energije zanjo.

Sicer je pa stranka dejala, da je za vse odgovorna ona, češ, kaj se grem. Glede na vse ostalo niti ne mislim izgubljati preveč energije zanjo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
febo
Oddajam obrazce preko e-davkov in vedno lahko popravim zadnji obrazec. To pomeni, da do oddaje julijskega obrazca, vedno lahko popravim junijskega. Ko popravljam, pokličem kontrolorko da mi odpre obrazec. Nikoli ni težav. V programu pa grem enako kot da gre za prvi vnos (izbrem obrazec DDV-O in določim obdobje). Odpre se že oddani obrazec katerega potem popravim. Za starejša obdobja pa nisem delal popravkov (ne vem če je možno).
LP

LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Ta popravek bom oddal še ročno, ker je bil tako tudi oddan.
Sam sem že poprvljal nek obrazec (popravek datuma izplačila na REK-u). Priložiti se moral objasnilo, tudi kot prilogo v wordu. A portal e-davkov te lepo usmerja.
Sam sem že poprvljal nek obrazec (popravek datuma izplačila na REK-u). Priložiti se moral objasnilo, tudi kot prilogo v wordu. A portal e-davkov te lepo usmerja.
Mirko
Mirko