potni nalog

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
marjetican
Začetnik
Začetnik

potni nalog

Odgovor Napisal/-a marjetican »

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje. Ali je obvezno pisanje potnih nalogov (iz davčnega ter prometnega vidika)? Ali lahko na kakšen drugi način prikažem podatke o kilometrih? Ali jih lahko v podjetju kar ukinemo)?

Hvala ter lep pozdrav
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Iz prometnega vidika ne vem, če je še potrebno imeti potni nalog. Nekaj je v povezavi s tem dejstvo, da če zaposlenega pošljete na službeno pot in se mu na poti kaj zgodi, lahko s potnim nalogom dokazuje, da je imel nesrečo pri delu, ker je potoval službeno in ne zasebno.
Kar se davkarije tiče, imam jaz za kratke poti (recimo po LJ in okolici) ''zbirni'' obračun za en mesec, kjer prikažem vse relacije, namen prevoza in opravljeno število kilometrov (to so take poti, da ni drugih povračil kot kilometrina). Glavno je, da se iz podatkov da razbrati in upravičiti namen potovanja.
Naj pove še kdo kakšno svojo izkušnjo.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Potni nalog razumem enako kot predhodnica, kot dokaz, da v primeru, ko se vam zgodi, odgovornost nosi (tudi) podjetje.

Za davčni vidik pa je potrebna le evidenca, ki je verodostojna.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
marjetican
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a marjetican »

Mene še zanima ali mi lahko podkrepite vaše odgovore še z kakšnim zakonom , ker v našem podjetju imajo namen ukiniti potne naloge (za tovorni promet).

Hvala
pkoscak
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenija

Odgovor Napisal/-a pkoscak »

Pri nas delamo evidence posameznih voženj (prevoženo število kilometrov za vsako vožnjo in okvirno porabljena nafta), na koncu je pa seštevek in se more poraba ujemat z dejansko natankano količino....

Tako delamo za tovorna (dostavna) vozila.

Zanima me, kako delate drugje za osebna vozila?
Lep pozdrav, Peter
Odgovori