fakturiranje med d.o.o. in s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
tevda
Novinec
Novinec

fakturiranje med d.o.o. in s.p.

Odgovor Napisal/-a tevda »

Pozdravljeni,

Ali sem v kakršman koli prekršku oz. delam napravilnosti, če izstavim fakturo iz d.o.o. ( v katerem sem tudi zaposlen in 50% lasnik ) na s.p. katere nosilec dejavnosti sem sam. ( s.p. je popoldanska dejavnost )

hvala za odgovore
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

V prekršku niste, pazite samo na t.i. transferne cene (ali po domače tržne cene), ker gre za povezane osebe.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
tevda
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a tevda »

torej ni nič narobe, če izstavim fakturo ( sveda v mejah oz. tržnih cenah ) na s.p. :

npr:

- za najem poslovnega prostora
- za vzdrževanje e-portala
- za raziskavo kupne moči trga
- za prevajanje

Vsaki mesec bi izstavili fakturo za 4100 + DDV.
Bi bilo to za dacerje ...halo ?
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Kar tako presoditi, ali so to tržne cene ali ne, je zelo težko. Verjetno boste s takim računom ''prikrojili'' davčno osnovo enega od subjektov.Ne bo odveč zaračunanih storitev podkrepiti s čim več dokumenti. Če pa bodo dacarji zadovolni, pa nihče ne ve.... Mogoče ima kdo kaj več izkušenj?
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

V zvezi z povezanimi osebami so zakoni zelo strogi, zato pazite. Sploh pa je zadeva resna, če je v vsej zadevi tudi ddv.
Preberite si dobro vse stvari v zvezi s povezavami, in/ali si pa vsaj preberite podbrobno obrazec: Davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti, ki ga morate za s.p. oddati do 31.3.vsako leto.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Odgovori