Pozdravljeni,
Ali sem v kakršman koli prekršku oz. delam napravilnosti, če izstavim fakturo iz d.o.o. ( v katerem sem tudi zaposlen in 50% lasnik ) na s.p. katere nosilec dejavnosti sem sam. ( s.p. je popoldanska dejavnost )
hvala za odgovore
fakturiranje med d.o.o. in s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Kar tako presoditi, ali so to tržne cene ali ne, je zelo težko. Verjetno boste s takim računom ''prikrojili'' davčno osnovo enega od subjektov.Ne bo odveč zaračunanih storitev podkrepiti s čim več dokumenti. Če pa bodo dacarji zadovolni, pa nihče ne ve.... Mogoče ima kdo kaj več izkušenj?
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
V zvezi z povezanimi osebami so zakoni zelo strogi, zato pazite. Sploh pa je zadeva resna, če je v vsej zadevi tudi ddv.
Preberite si dobro vse stvari v zvezi s povezavami, in/ali si pa vsaj preberite podbrobno obrazec: Davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti, ki ga morate za s.p. oddati do 31.3.vsako leto.
Preberite si dobro vse stvari v zvezi s povezavami, in/ali si pa vsaj preberite podbrobno obrazec: Davčni obračun akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti, ki ga morate za s.p. oddati do 31.3.vsako leto.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde