Vračilo ddv

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Vračilo ddv

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Podjetje ima ''nabranih'' presežkov iz prejšnjih mesecev za ca. 6.500 €. Ta mesec bo izkazal DDV za plačilo v višini 1.500 €. Ko se pokompenzira, ostane še 5.000 € presežka. Ali kdo ve: če pri tem obračunu, ko izkazujem DDV za plačilo, označim, da želim vračilo presežka, ali bodo presežek vrnili? Ali bodo vrnili vseh 6.500 € ali bodo prej naredili kompenzacijo? Prosim za vaše izkušnje.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

Mislim, da vam bo ostalo (če imate za plačilo v tem mesecu 1500 EUR) in od prej 6.500 presežka za vračilo 5.000 eur in če želite da označite da vrnejo bodo to tudi vrnili, vendar traja verjetno kar nekaj časa, mogoče bodo zahtevali tudi kakšna dodatna dokazila...

LP
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Rok vračila je dva meseca.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
bpp
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a bpp »

Po moji izkušnji zahtevajo v nadaljevanju kar nekaj dokazil:
najmanj knjige prejetih računov za vsa obdobja ko ste izkazali preplačilo, včasih tudi kopije kakšnih računov.....skratka vračilo DDV pomeni kar nekaj dela z dopolnjevanjem zahtevka.....in če res ni nujno, ga odsvetujem.
odločitev je seveda komitentova.
irenak
Nov član
Nov član
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a irenak »

Po mojih izkušnjah, tudi če ne zahtevate vračilo, ampak je samo kompenzacija za naprej, zahtevajo davčne evidence. Seveda če je račun za kakšno osnovno sredstvo, pa vedno zahtevajo račun.

Lep dan še naprej!
irena
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Po mojih izkušnjah, tudi če ne zahtevate vračilo, ampak je samo kompenzacija za naprej, zahtevajo davčne evidence.

Po mojih izkušnjah pa, če ne zahtevate vračila, nič ne zahtevajo. lp
Odgovori