Olajšava za investiranje - avtobus

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Olajšava za investiranje - avtobus

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Citiram del 55a člena ZDDPO-2-NPB2 ( http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=2785 ):
(2) Za opremo iz prejšnjega odstavka tega člena se ne štejejo:
1. pohištvo in pisarniška oprema, razen računalniške opreme, in
2. motorna vozila, razen osebnih avtomobilov na hibridni ali električni pogon, avtobusov na hibridni ali električni pogon in tovornih motornih vozil z motorjem, ki ustreza najmanj emisijskim zahtevam EURO VI.

A prav razumem, da avtobus za prevoznika, ki se ukvarja s prevozi, nabava novega, navadnega avobusa ne pomeni olajšave? Ali morajo izpoljeati omenjen pogoj emisijskim zahtevam EURO VI (kakšen certifikat)?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

certifikat za EURO2 in več obstaja. vsaka znamka vozila ima svoj "obrazec". povprašajte lastnika. če tega obrazca nima, ga lahko pridobi pri pooblaščenem servisu.

EURO VI pa mislim, da sploh še ne obstaja. mislim, da je zadnji EURO V.

spet so nas peljali žejne čez vodo. :(
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

Če so nas res, je to na***g (se opravičujem, saj sem dal *) - ravno pri malih prevoznikih je olajšava pomenila kar krepek prihranek.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
bejba
Računovodja
Računovodja

sem preverila, EURO VI motor še ne obstaja. naj bi bil 2013 ali 2014. tak sem dobila odgovor. so pa na novo subvencije za EURO V.

res je n*****. :sjezen:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kontakt:

In prav možno je, da bo to določbo kdo spregledal. 8)
Mirko Slika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

To je pa res nesmisel ali norčevanje iz ljudi.

Za avtobus velja olajšava samo za hibridni ali električni pogon, kar pride v poštev verjetno samo za posebne namene (mestni promet...), tako da "običajnim " prevoznikom, pa naj bodo mali ali veliki, ne pride v poštev.

Pač pa se lahko preseravajo tisti, ki so polni soldov in si z levo roko privoščijo luksus (ali lexus) osebni avto-hibrid za t.i. "službene vožnje". lp
bejba
Računovodja
Računovodja

tovorna vozila EURO V za leto 2008 pa je lahko olajšava. svinjarija. (jaz bom pa kar napisala) :axe:
Odgovori