osebni stečaj
Moderator: Mirko Zbačnik
osebni stečaj
Lepo pozdravjeni, ker na tem forumu še nisem zasledila te teme, ki nekako spada tudi v računovodske teme, me zanima, kolilko je kdo seznanjen z zakonom o osebnem stečaju ki nastopi s 01.10.2008..

Nekaj je na tem linku
http://www.zps.si/sl/osebne-finance/den ... ecaju.html
veliko pa bo prinesla praksa.
http://www.zps.si/sl/osebne-finance/den ... ecaju.html
veliko pa bo prinesla praksa.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Hvala, da ste se tako hitro oglasili,...
Saj te splošne stvari so jasne že od januarja,
samo res je , ne vemo kaj bo praksa prinesla, nekje sem namreč prebrala ,da naj bi že vložitev stečajnega postopka terjala okrog 3000,00 eur, samo kako bo nekdo ko ima zaradi raznoraznih izvršb blokado na vseh računih in ko komaj preživi, še skrampal tako veliki denar za začetek stečajnega postopka.
Pri nas v računovodskem servisu imamo veliko takih primerov, samostojnih podjetnikov ko so ostali dolžni predvsem davčnim in podobnim institucijam, in zakon o osebnem stečaju, bi največ prinesel prav takim.
Prepričana sem, da se tudi vi srečujete s takimi primeri, zato bi blo fino,
če bi jim nekako pomagali, saj mislim, da jih večina s tem zakon sploh ni seznanjena.
Saj te splošne stvari so jasne že od januarja,
samo res je , ne vemo kaj bo praksa prinesla, nekje sem namreč prebrala ,da naj bi že vložitev stečajnega postopka terjala okrog 3000,00 eur, samo kako bo nekdo ko ima zaradi raznoraznih izvršb blokado na vseh računih in ko komaj preživi, še skrampal tako veliki denar za začetek stečajnega postopka.
Pri nas v računovodskem servisu imamo veliko takih primerov, samostojnih podjetnikov ko so ostali dolžni predvsem davčnim in podobnim institucijam, in zakon o osebnem stečaju, bi največ prinesel prav takim.
Prepričana sem, da se tudi vi srečujete s takimi primeri, zato bi blo fino,
če bi jim nekako pomagali, saj mislim, da jih večina s tem zakon sploh ni seznanjena.
Če bi mene kdo prašal (pa me ne) - spet en predpis, ki smo ga skopirali na razvitem zahodu in tako kot tam ga bodo znali izkoristiti samo "maherji". Baje jim je treba dati "popravca", da bodo po enem neuspelem poskusu lahko ponovno začeli. Kaj pa vsi tisti, od "maherjev" nategnjeni - tudi oni imajo "popravca" s tem, da se ne bodo ponovno pustili nategniti? lp