Nadomestilo plače.

Moderator: Mirko Zbačnik

MG
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a MG »

Grah - saj izgovorov je vedno polno ampak sem prepričana, da bi ob morebitni tožbni na delovnem sodišču izgubili.

Če bi delavec delal in bil enako uspešen potem bi dobil stimulacijo. Torej z nadomestilom ne bi presegel znesko kot če bi delal.

Sicer je pa res, da niste edini. Glede na moje izkušnje veliko firem tako dela kot vi pa se jim nič se ni zgodilo. Je pa treba vedeti, da postajajo tudi delavci bolj osveščeni glede svojih pravic in prej ali slej se bo kakšen našel, ki vam bo kaj takšnega izpodbijal.
Petercek
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a Petercek »

To vprašanje sem zastavil zato, ker namreč vsak mesec dobim dodatek na uspešnost, ki je vseskozi enak in je velik del plače. (Je bil tak dogovor.)
Po prebiranju zakona se mi je zdelo, da bi moral dobiti več, kot samo 80% osnovne plače.

Hvala za odgovore.

Lp
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Če vsak mesec dobite dodatek za uspešnost in je ta dodatek vsak mesec enak, se mora prav gotovo upoštevati v osnovi za izračun nadomestila.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Odgovori