Plačilo prispevkov - dopolnilni s.p. - TRR, sklici, ...

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
neznalec
Začetnik
Začetnik

Plačilo prispevkov - dopolnilni s.p. - TRR, sklici, ...

Odgovor Napisal/-a neznalec »

Zdravo,

sem s.p. kot dopolnilna dejavnost, poravnati moram dva prispevka na račun DURS in imam nekaj vprašanj, oni pa danes nimajo uradnih ur. Vesel bom odgovorov :D

- oglasil sem se na DURSu dali so mi dve petmestni šifri dajatve. Zanima me, na kateri račun moram to nakazati, ali velja model 19 ali 9 (kot sem gledal na DURS strani - http://www.durs.gov.si/si/placevanje_da ... slovenije/). Ima vsaka enota DURS svoj račun za plačila prispevkov ali velja tisti račun, ki je napisan na vzorcu na zgornjem naslovu?

- ker sem s.p. odprl konec septembra, mi je takrat gospa na DURSu rekla, da lahko en prispevek (en je v znesku 27,08 EUR in drugi 3,08 EUR) placam le v polovicni visini, ker je s.p. v mesecu odprt pol meseca ali manj - zanima me, za kateri znesek izmed obeh to velja?

Hvala za odgovor vnaprej in lep pozdrav!
Manca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

sklic

Odgovor Napisal/-a Manca »

za oba prispevka to velja. oba moraš dat na pol za september.

glede trr - bo pa potrebno počakati, da bo imela vaša referentka uradne ure. za to polovičko vam verjetno ne bodo pošiljali opomina pred izvršbo :lol: , kar radi delajo zadnje čase...

povedala vam bo namreč trr + sklic. recimo en prispevek ima sklic vašo davčno + 2020(tukaj pa je še ena številka, ki vam jo bodo oni povedali)

sicer pa: jaz sem dobila, ko sem začela, iz davčne dopis na katere transakcijske moram kaj nakazovati in kateri sklic uporabljati... zahtevajte to. naj se malo zmigajo, če že hočejo denar.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Nakazati morate na prehodni račun davčne izpostave, kamor spadate. Pri sklicu se upošteva številka 19, nato pa v daljši okvirček vpišete najprej svojo davčno številko, nato pomišljaj in nato petmestno številko, ki vam jo je dala referentka.
Polovico zneska lahko upoštevate pri znesku 27,08 €, medtem ko drugi znesek 3,08 € morate plačati v celoti. Za vsak znesek naredite svojo položnico, ker ste dobili dve sklicni številki.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

Re: sklic

Manca napisal/-a:za oba prispevka to velja. oba moraš dat na pol za september.

.
ne bo držalo, manjši znesek (za zdravstvo) se plača v celoti ne glede na število dni poslovanja v mesecu, na dveh davčnih uradih so mi povedali tako.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
neznalec
Začetnik
Začetnik

Super, hvala obema! :)

Če je slučajno še kdo tukaj, ki bi mi lahko posredoval prehodni račun izpostave DURSa v Mariboru za plačila teh prispevkov, bi prosil za informacijo, če ne, bom počakal do jutri in se jutri obrnil na njih. Dala mi je referentka le ti dve petmestni cifri in zneska, ne pa TRRja.

Moram plačati torej obeh polovico vsakega posebej ali samo tistega, 27,03 EUR pol in drugega, 3,08 EUR celega?

Hvala še enkrat in lep pozdrav!
Naty73
Super računovodja
Super računovodja

DURS Maribor 01100-8460906416

prispevek 3,08 € plačajte v celoti.
Naty

neznalec
Začetnik
Začetnik

Najlepša hvala, Naty73!

Za morebitne bralce te teme bom tu napisal samo še en popravek: in sicer, prva številka pri sklicu je namesto 19 številka 09 (ki je za podjetnike posameznike in fizične osebe). Ostali del sklica je enak, torej v večje okence davčna št. in nato pomišljaj ter petmestna cifra, ki jo dajo na DURSu.

Lep pozdrav!
Odgovori