samostojni podjetnik je kupoval blago v trgovini b*** kjer so mu zatrjevali, da s.p. nima limitiranega zneska za plačilo z gotovino.
s.p. je potem kupil računalnik za katerega je plačal 800,00 eurov in vse to je plačal z gotovino. kakor jaz vem se znesek za plačilo materialnih stroškov oz. opreme ni spremenil in velja tako za podjetja kot za s.p.;
v imenovani trgovini pa trdijo, da s.p. lahko neomejeno plačuje z gotovino kolikor hoče - ali je bila kakšna sprememba oziroma tolmačenje okoli tega objavljeno in tega nisem nikjer zasledila? ali res za samostojne podjetnike ne velja tistih 417 eurov na en račun plačan z gotovino? poleg tega pa imajo na pultu malce nejasno napisano, da mora davčni zavezanec povedati ali želi račun ali ne - seveda vsi razumejo pod davčni zavezanec, da je zavezanec za DDV in ne, da je to pravna oseba (ali doo ali sp)
plačila računov z gotovino
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
V pravilniku o spremembah in dopolnitvah pravilnika o izvajanju zakona o davčnem postopku v 1. členu, ki obravnava spremembe 23 a člena navaja v 3. členu sledeče: (3) V primeru, ko je izplačevalec dohodka pravna oseba, plačila za dobavljeno blago in opravljene storitve, ki jih izplačuje, ni dolžna nakazati na transakcijski račun pravne osebe ali fizične osebe, ki opravlja dejavnost, če posamično plačilo ne presega 420 eurov.« Motiti se je človeško, a če je to res:
P.S.: "Reklamo" sem pa brisal.
.... Sicer je pa nerodnost razumljiva, ker smo dejansko davčni zavezanci vsi, nismo pa vsi zavezanci za DDV.vesnak napisal/-a: malce nejasno napisano, da mora davčni zavezanec povedati ali želi račun ali ne
P.S.: "Reklamo" sem pa brisal.
Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 12 Nov 2008, 20:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
[quote="Mirko Zbačnik"]3) V primeru, ko je izplačevalec dohodka pravna oseba, plačila za dobavljeno blago in opravljene storitve, ki jih izplačuje, ni dolžna nakazati na transakcijski račun pravne osebe ali fizične osebe, ki opravlja dejavnost, če posamično plačilo ne presega 420
Mirko, citirano določilo se nanaša na pravno osebo, ne na primer, ko je kupec sp. lp
Mirko, citirano določilo se nanaša na pravno osebo, ne na primer, ko je kupec sp. lp
Kaj pa v primeru, da je fizična oseba z dejavnostjo (s.p.) plačala račun z gotovino pravni osebi (s.p. ali doo) , ki je bil večji od 420 eur. Kaj narediti potem?
namreč v eni trgovini trdijo, da s.p. lahko plačujejo v trgovini neomejeno z gotovino in jim ni potrebno plačevati računov preko TRR, s čimer se pa jaz nekako ne strinjam
namreč v eni trgovini trdijo, da s.p. lahko plačujejo v trgovini neomejeno z gotovino in jim ni potrebno plačevati računov preko TRR, s čimer se pa jaz nekako ne strinjam