POPRAVEK DDV-O ZA NAZAJ
Moderator: Mirko Zbačnik
Se strinjam z Rino. Na našem predavanju je predavatelj poudaril, da se DDV obračuna šele tedaj,ko prejmeš blago. To je tudi obrazložil. DDV se plačuje za promet blaga v Sloveniji. Če blaga še nisi prejel, torej promet še ni bil opravljen, ne glede na to ali si že prejel račun.
Sisi,
Tudi, vaše vprašanje so natančno obrazložili: če ste plačali v oktobru, ga vpišite v obračun oktober, saj račun lahko smatrate, kot račun za predplačilo.
Sisi,
Tudi, vaše vprašanje so natančno obrazložili: če ste plačali v oktobru, ga vpišite v obračun oktober, saj račun lahko smatrate, kot račun za predplačilo.
Da ne bo pomote, jaz ji bom to solato še vedno veselo pošiljala, da bom jaz krita. Je pa resnično vprašljiva smiselnost vseh teh popravkov,razen v primeru, da obračunaš premalo ddv in te upilijo z obrestmi. Predvsem se mi zdijo problematični dbp, saj jih lahko imaš vsak mesec več, ki se nanašajo na različna obdobja. Ali naredite priloge ddv-o za vse mesece? Me zanima, če ima kdo že izkušnjo z davčnim inšpektorjem na to temo.
lp
Tanjuša
lp
Tanjuša
-
Optimistka
- Računovodja

-
Optimistka
- Računovodja