IzvrŠba na plačo

Moderator: Mirko Zbačnik

AlEkSaNdRa_S
Začetnik
Začetnik
Kraj: Maribor

IzvrŠba na plačo

Odgovor Napisal/-a AlEkSaNdRa_S »

Ali mi lahko prosim poveste, koliko točno lahko nakažem delavcu na TRR, če imam sklep davčne. :oops: Zanima me znesek in ali zajema samo neto plačo, ali moram upoštevati tudi prevoz in prehrano. Kolikor mi je znano, se upošteva samo neto.
Na banki, če imajo sklep, upoštevajo vse skupaj - plačo, prevoz in prehrano, ali ne?

Se najlepše zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam.
AlEkSaNdRa
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

odgovor na prvi del boste našli v sklepu davčne. vam piše, koliko lahko zarubite.
AlEkSaNdRa_S
Začetnik
Začetnik

Ja, piše 70% minimalne plače po zakonu - to je 70 % od bruta 589,19, pa potem je neto 321,28, in je to ta znesek ? Ta podatek me zanima, ker nisem prepričana, če je pravi?
To in še ali je to znesek ki ji ga izplačan na račun - torej že zajema prevoz in prehrano (nadomestila) ali ji nakažem ta znesek in še nadomestila.
:cry: Res ne vem...

Hvala...
AlEkSaNdRa
AlEkSaNdRa_S
Začetnik
Začetnik

Piše 70 % minimalne plače po zakonu. Ali je to bruto 412,43 - torej neto 321,28 ? Je torej 321,28 znesek ki ji mora ostati?
Pa ta znesek zajema tudi nadomestila ( prevoz in prehrano) ali je to neto plača in ji nadomestila pripadajo še zraven.
Sploh mi ni jasno...

Hvala
AlEkSaNdRa
SOUNDB
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a SOUNDB »

v sklepu verjetno piše, da ji mora ostati 70% od minimalne bruto plače ( to je 70 % od 590,00 eur)
ta znesek ji mora ostati.
preračunajte koliko je to neto in vse kar ima več, ji lahko zarubite.

Pri tem ne upoštevate malice in prevoza, ker to ni njena plača ampak dodatki k plači-

Mi vsak mesec tako naredimo in so zadovoljni na davčni in tudi delavec
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Če na izvršbi piše: "...z rubežem največ do višine 2/3 dolžniku pripadajočih denarnih prejemkov, vendar tako, da dolžniku ostane najmanj znesek v višini 70% minimalne plače...", jaz to razumem, da mu tržem tudi malico in prevoz, ker se rubijo vsi denarni prejemki. Za to obstaja tudi sodna praksa - pred kratkim je bila debata o tem.

Mirjana
AlEkSaNdRa_S
Začetnik
Začetnik

Res je, Mirjana, tako piše na izvršbi.
Prevoz in prehrana sta tisto kar me zamima. Torej ji na račun nakažem vsega skupaj-plače, prevoza in prehrane 321,00 €? Sem prav razumela?
Ali je to kje zapisano v taki obliki, da lahko to delavki pokažem na papirju?
Se iskreno zahvaljujem za pomoč.
AlEkSaNdRa
SOUNDB
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

mi smo imeli podoben primer in so nam na durs dejali, da se upošteva samo neto plača, ker se malica in prevoz ne upoštevata kot plača ampak kot dodatki k plači, ki so variabilni ( načeloma se upošteva enako kot za kredit ).
Kako pa bo delavec drugače prišel v službo če mu boste vzeli tudi malico in prevoz?
bejba
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bejba »

odvisno kaj vam piše v sklepu o izvršbi. konkretno v naši (za našega delavca) piše:

citiram
3. z rubežem in prenosom dolžniku pripadajoče 2/3 plače in celotnih ostalih prejemkov, ki jih dolžnik prejema v zvezi z delom, kot so dnevnice, povračila potnih stroškov, povračila stroškov prehrane, regresi, nagrade, nadomestila in drugi prejemki, ki jih prejema kot delavec pri ....
konec citata.

in potem v nadaljevanju ....

citiram
... vendar tako, da dolžniku ostane najmanj znesek v višini minimalne plače, zmanjšane za plačilo davkov in prispevkov za socialno varnost. Omejitev izvršbe se nanaša samo na plačo, ne pa na ostale dolžnikove prejemke v zvezi z delom.
konec citata.

torej do minimalca in VSE dodatke.
SOUNDB
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

ja vam pa je res vse pisalo v izvržbi. Pri nas ni bilo tako. Pisalo je samo, da mora delavcu ostati 70% minimalne plače
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Aleksandra: http://www.sodnapraksa.si/default.asp?k ... &oid=18046

Upam, da bo delovalo - to je povezava na sklep sodišča, ki govori o tem.

Mirjana
AlEkSaNdRa_S
Začetnik
Začetnik

Hvala vsem za pomoč in hvala, Mirjana, tudi za povezavo. Bo pomagalo.
Vsem želim velik S ( Sneg ali Sonce - samo da se neha ta dež :) )
AlEkSaNdRa
Odgovori