Pozdravljeni, malo pozno ampak boljše kot nikoli.
Torej zanima me pri katerem ponudniku od (štirih pooblaščenih) je najboljše vzeti (oz. tudi najcenejše) kvalificirano digitalno potrdilo. Imam s.p., sem zavezanec za davek in bi potrdilo kvečjemu rabil samo za oddajo podatkov za DDV.
Najlepša hvala.
kvalificirano digitalno potrdilo
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
A ne izda država tega zastonj?!Naty73 napisal/-a:Mislim da je tukaj prepovedano delati reklamo in navajati konkretna imena. Če boste vse od teh ponudnikov prosili za ponudbo, vam bodo gotovo povedali cene.
Drugače je pa to potrdilo avtomatsko na NLB ProKlik kartici - samo to pa ni najbolj zastonj, ker je kartica zelo zasoljena.
Vprašanje
Digitalno potrdilo:
X oseba ima s.p. Ta s.p. ima računovodja . Računovodja plačuje davke in prispevke elektronsko. Ali ta oseba potrebuje potrdilo za e-davke, ali pooblasti računovdoja, da mu tudi lahko po internetu e.davkov pošilja izpolnjene obrazce in ali mora dati kakšno posebno pooblastilo?
p.s. vem da je bilo nekje obljavljeno na računovodja.com pa sedaj ne najdem , mi lahko podate povezavo.
HVala.
X oseba ima s.p. Ta s.p. ima računovodja . Računovodja plačuje davke in prispevke elektronsko. Ali ta oseba potrebuje potrdilo za e-davke, ali pooblasti računovdoja, da mu tudi lahko po internetu e.davkov pošilja izpolnjene obrazce in ali mora dati kakšno posebno pooblastilo?
p.s. vem da je bilo nekje obljavljeno na računovodja.com pa sedaj ne najdem , mi lahko podate povezavo.
HVala.
Ja, lahko se pooblasti računovodjo, ampak fajn je da ima tudi s.p. dostop (just in case). Računovodja ne plačuje, ampak oddaja obrazce. Plačat mora pa še vedno s.p.
Potrdilo se dobi tukaj: http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/ ... tPage.aspx (pooblaščanje)
Izpolnjenega in parafiranega se pošlje na pristojno davčno upravo.
Potrdilo se dobi tukaj: http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/ ... tPage.aspx (pooblaščanje)
Izpolnjenega in parafiranega se pošlje na pristojno davčno upravo.