kvalificirano digitalno potrdilo

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Bobo
Novinec
Novinec

kvalificirano digitalno potrdilo

Odgovor Napisal/-a Bobo »

Pozdravljeni, malo pozno ampak boljše kot nikoli.
Torej zanima me pri katerem ponudniku od (štirih pooblaščenih) je najboljše vzeti (oz. tudi najcenejše) kvalificirano digitalno potrdilo. Imam s.p., sem zavezanec za davek in bi potrdilo kvečjemu rabil samo za oddajo podatkov za DDV.

Najlepša hvala.
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Mislim da je tukaj prepovedano delati reklamo in navajati konkretna imena. Če boste vse od teh ponudnikov prosili za ponudbo, vam bodo gotovo povedali cene.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Hvala, Naty73 :spomezik: !
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Patsy
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Patsy »

Naty73 napisal/-a:Mislim da je tukaj prepovedano delati reklamo in navajati konkretna imena. Če boste vse od teh ponudnikov prosili za ponudbo, vam bodo gotovo povedali cene.
A ne izda država tega zastonj?! :szardi: Meni so kot fizični osebi, sedaj sem pa naredila pooblastilo še na s.p. - poslano na davčni urad in lahko kot fizična oseba oddajam obrazce še za s.p.

Drugače je pa to potrdilo avtomatsko na NLB ProKlik kartici - samo to pa ni najbolj zastonj, ker je kartica zelo zasoljena. :ssirok:
anka
Super računovodja
Super računovodja

Vprašanje

Odgovor Napisal/-a anka »

Digitalno potrdilo:

X oseba ima s.p. Ta s.p. ima računovodja . Računovodja plačuje davke in prispevke elektronsko. Ali ta oseba potrebuje potrdilo za e-davke, ali pooblasti računovdoja, da mu tudi lahko po internetu e.davkov pošilja izpolnjene obrazce in ali mora dati kakšno posebno pooblastilo?

p.s. vem da je bilo nekje obljavljeno na računovodja.com pa sedaj ne najdem , mi lahko podate povezavo.

HVala.
Patsy
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Patsy »

Ja, lahko se pooblasti računovodjo, ampak fajn je da ima tudi s.p. dostop (just in case). Računovodja ne plačuje, ampak oddaja obrazce. Plačat mora pa še vedno s.p.

Potrdilo se dobi tukaj: http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/ ... tPage.aspx (pooblaščanje)
Izpolnjenega in parafiranega se pošlje na pristojno davčno upravo.
Odgovori