Pozdravljeni,
imam eno vprašanje glede obračuna ddv.
Primer: fakturo smo prejeli 5.1.09, na fakturi je datum 28.12.08, v katero obdobje gre datum DDV? V december al januar?
kateri datum za obračun ddv-ja
Moderator: Mirko Zbačnik
kateri datum za obračun ddv-ja
Lp, Eva
Kako pa knjižite to - mislim, da vsi tako dobimo, račun za telefon, datum računa 5.1.2009, pogovori za december 08, naročnina za januar 09.
Sknjižim račun v leto 2008, pogovori na strošek kto 419, naročnina za jan. kto 190.Račun upoštevam v ddv-ju za december. Je tako prav?
lp
Sknjižim račun v leto 2008, pogovori na strošek kto 419, naročnina za jan. kto 190.Račun upoštevam v ddv-ju za december. Je tako prav?
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je
takih, ki jih lahko rešimo sami. (Lyndon B. Johnson)
Če ima račun datum 5.1. pomeni, da ste ga prejeli v januarju in ne morete DDV odbijati v decembru. Jaz račun knjižim pod december, DDV knjigo pa ročno popravim tako da ga vnesem pod januar.
Naty
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
joJ..vidim kaj sem napisala
..mislila sem, da dam račun kot strošek v december torej knjižim lansko leto-....Normalno pa upoštevam v januarju kot prejeti račun.. Tako sem mislila, če je vredu, da ga sknjižim pod december, čeprav ima datum računa januar .
lp
lp
Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je