Ker bom letos prvič oddajala "Zaključni račun" za s.p. (samozaposlen, dvostavno knjigovodstvo) bi prosila, če mi lahko kdo napiše na kratko datume in obrazce, ki jih je treba oddati po veljavni zakonodaji(na DURS,AJPES...) za leto 2008 in tudi za leto 2009. Malo me skrbi, da ne bi kaj pozabila,kajti zakonodaja je tako široko napisana, da lahko bistvne zadeve za posamezna področja kaj hitro spustiš. Prosim pomagajte - verjamem, da vas je veliko strokovnjakov na tem področju, ki imate te podatke že v glavah.
lp
s.p.-zaključni račun
Moderator: Mirko Zbačnik
S.p. je brez zaposlenih-torej tega ne oddajam. Zanima me pa kako pa je z davkom iz dejavnosti-kdaj napoved? Ob odprtju s.p. je bilo treba dati nek izračun na AJPES potem so ga pa na DURS popravili in sicer mi je kar na listek napisala koliko je treba trimesečno plačevati akontacije (??). Ali obrazce - bilance oddamo na AJPES, dohodnino pa na DURS? Morda so to osnovna vprašanja, vendar v opravičilo - sem iz področja javne uprave in je kar nekaj razlik.
lp
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Za izplačila plač, TRR-je in sklice ste verjetno prejeli, ste do konec julija oddajali plačilne liste na vašo izpostavo DURS, po 1. 8. pa ste dolžni na dan izplačila prek e-davkov poročati na REK-1 obrazcu. Sedaj pa morate do 31. januarja oddati kontrolne podatke za dohodnino, ravnotako prek e-davkov.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Izpolniti je potrebno obrazec REK-a (zbirni podatki) in iREK (posamični podatki za vsakega delavca posebej). Oddaja je možna le preko sisema edavkov, obvezna pa je oddaja obeh obrazcev.
V kolikor ste izplačevali plačo fizičnim osebam, ste bili dolžno oddjati plačilne liste na dan izplačila že preko e-davkov. Do konec januarja (zadnič letos) pa odaste kontolne podatke za dohodnina za plačane plače lanskega leta (ne obračunane!).
V kolikor ste izplačevali plače in prispevke, ste verjetno tudi kaj oddajali, drugače vas bi z davčne že kdo kaj pobaral...
To spletno stran verjetno poznate: http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/ ... tPage.aspx
V kolikor ste izplačevali plačo fizičnim osebam, ste bili dolžno oddjati plačilne liste na dan izplačila že preko e-davkov. Do konec januarja (zadnič letos) pa odaste kontolne podatke za dohodnina za plačane plače lanskega leta (ne obračunane!).
V kolikor ste izplačevali plače in prispevke, ste verjetno tudi kaj oddajali, drugače vas bi z davčne že kdo kaj pobaral...
To spletno stran verjetno poznate: http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/ ... tPage.aspx
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko