Potni nalog (za kilometrino) pri dopolnilni s.p. dejavnosti?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
delijaslo
Novinec
Novinec

Potni nalog (za kilometrino) pri dopolnilni s.p. dejavnosti?

Odgovor Napisal/-a delijaslo »

Zadeva : potni nalog (za kilometrino) pri dopolnilni s.p. dejavnosti pri nesluzbenem vozilu

Kot nov član imam vprasanje glede uveljavljanje odhodkov (stroškov)- KILOMETRINE pri dopolnilni SP dejavnosti.

Registrirano imam posrednistvo pri prodaji razlicnih izdelkov. Ker sem veliko na terenu, me zanima,
ce lahko normalno pisem potni nalog ko sem na terenu z mojim osebnim avtomobilom (ni službeni avto).

Ali je to mozno ?

Kaj vse od dokumentacije potrebujem ? Samo potni nalog ? Potrebujem tudi nalog za prevoz oseb ? (Vozim se sam)

Najlepša hvala za odgovor !
Naty73
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana okolica

Odgovor Napisal/-a Naty73 »

Seveda je možno, potrebujete potni nalog za službeno potovanje, lahko si ga izdelate v Excelu (oziroma malo pobrskajte po netu, boste našli že kakšno narejeno varianto). Na potnem nalogu naj bo vidno, kam in s kakšnim namenom ste potovali.
Naty

Če imava jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, ima vsak po dve. (George Bernard Shaw)
delijaslo
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a delijaslo »

Hvala za hiter odgovor !

Ali moram imeti tudi napisane tocne kilometre določene poti za potni nalog oz. ce je dovolj relacija od x do y mesta ?

Se enkrat hvala !
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Na potnem nalogu je dovolj razdalja in opis poti. Te podatke pa uporabite za obračun prevoženih kilometrov, lahko na hrbtni strani naloga. Odviso, kako beležite poti.Poleg funkcije za obračun kilometrov ima potni nalog tudi drugi pomen. Če imate mesečni nalog, lahko poti vodite v posebni evidenci in jih beležite zbirno.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori