potni nalogi

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
prometelko
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

potni nalogi

Odgovor Napisal/-a prometelko »

Imamo službeno vozilo.
Izpolnjujemo naloge za prevoz oseb ( v katerem so zapisani prevoženi kilometri).
Naš program omogoča zapis potnega naloga, in naloga za prevoz oeb, vendar potem ne potegne v obračun potnih stroškov, v potni nalog.

Kilometri se ne izplačujejo, ker gre za službeno vozilo.
Zanime me ali mora biti na potnem nalogu znesek obračuna kilometrov( v znesku koliko to pride), ali so lahko na potnem nalogu zgolj kilometri, ki so bili na neki poti prevoženi.
ekonomist
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ekonomist »

Dovolj je samo evidenca o prevoženih km. Važno je, da imate stanje števca na začetku in koncu poti, da si števec sledi, kar pomeni, da ste vozilo uporabljali izključno v službene namene. Malo pobrskajte nazaj po forumu, je bilo že veliko govora o tem.

LP
prometelko
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a prometelko »

Zanime me še nekaj. <b>Ali je možno, oziroma se je že zgodilo, da je šla davčna gledat dejansko v službeni avto, stanje na števcu o prevoženih kilometrih??</b>
Vem da mora biti na potnih nalogih pravilno zaporedje, mislim končno stanje predhodnega pot. naloga= začetnemu stanju naslednjega potnega naloga.
Manca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a Manca »

nam niso šli gledat direktno števca na avtu. so pa preverjali, če stanje preteklega leta in začetek novega štima.

mi imamo napisano kolko je kdo prevozil, zaporedje kilometrov (stanje števca), datum in kdo ter kam je šel osebek, ki je uporabljal avto

Manca
Odgovori